Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 55
Members: 0
Total: 55

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - Najis kuching
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

Najis kuching
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Sosial & Kemasyarakatan
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ibnuhasan
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 21, 2007
Posts: 459
Location: Al-Ardh

PostPosted: Sun Nov 30, 2008 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

AkulaTJ wrote:
Memang la kucing tak berakal..tapi teman dah mati akal nih...ada ke semua kucing kat taman tu bila nak berak aje mesti park kat situ...dulu isteri teman selalu beri makan kat kucing di belakang rumah, agaknya sebab tu la kucing manja...esok teman nak beli lastik..teman nak lastik kucing tuh..grrrr



Dulu isteri kau beri makan kat kucing-kucing tuh, sekarang ni tak lagi, kau yang larang ke???

Aku rasalah kucing tuh nak demonstrasi kat kau fasal tak bagi makan lagi. Cuba kau buat baik ngan kucing tuh. Bagi makan, sapu-sapu kepala kucing tuh. Try seminggu-dua. Lepas tu slowtalk lah dengan kucing tu. Jangan tunjuk muka ganaz kat kucing tu. InsyaAllah kucing tu akan faham.


Gambar ini sekadar hiasan Arrow






Exclamation Exclamation Exclamation
Idea Idea Idea
Ada lagi cara yang berkesan, cara scientific. Tunggu posting yang berikut.
Back to top
View user's profile Send private message
ibnuhasan
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 21, 2007
Posts: 459
Location: Al-Ardh

PostPosted: Sun Nov 30, 2008 11:04 pm    Post subject: Reply with quote



Sonic Cat Training Device

SSSCAT TM has two elements: a motion detector and an aerosol can. It will detect the cat's motion and it will release a sound, then a spray. Once this is repeated a few times, the sound will be enough to keep the cat away from unwanted areas. . It's fast, effective and painless From jumping on counters, tables etc
. From chewing plants, electrical wire etc From attacking other pets ex: fish and birds etc
. From entering a room ex: baby's room, living room From stealing food when you are away
. Repels cats for up to one meter Permanent sound conditioning
. Scentless, harmless, stainless Refill can holds over 500 sprays
. Adjustable angles between detection Adjustable nozzle position for upward and downward direction of spray motion and direction of spray. Sonic Cat Training Device

http://www.unique-idea.com/19001.htm

Kalau untuk outdoor, pandai-pandailah kau buatkan peneduhnya.


Kau pergi klinik haiwan. Kau tanya mengenai produk ini. Kalau tak da, belilah melalui pos.
Back to top
View user's profile Send private message
ibnuhasan
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 21, 2007
Posts: 459
Location: Al-Ardh

PostPosted: Sun Nov 30, 2008 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

Ini ada satu lagi produk, pakai sembor.



Boundary Indoor / Outdoor Dog and Cat Repellent Aerosol Spray
By Lambert Kay

Lambert Kay Boundary Dog and Cat Repellent is a training aid specifically formulated to help keep pets and strays away from selected areas in and around your home. Helps keep dogs and cats away from outdoor forbidden areas.

Works up to 24 hours in ordinary weather

http://www.petmountain.com/product/repellant/105244/lambert-kay-boundary-indoor-outdoor-dog-and-cat-repellent-aerosol-spray.html

Yang ini pun kau pergi ke klinik haiwan, tanya mengenai produk ini. Kalau tak dak jugak, belilah melalui pos.

Selamat mencuba!!!

Smile Smile Smile
Back to top
View user's profile Send private message
MawarBiru
Kadet
Kadet


Joined: Jun 17, 2008
Posts: 1974
Location: Rumput menghijau...

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Salam semua warga TKO,

Sy nak tanya la... antara 2 binatang ni, mana yg korang benci/nyampah/meluat dan suka?

a) Kucing
b) Tikus


Antara binatang dgn manusia, Tuhan jadikan bintang ni ada otak tetapi takder AKAL, tetapi Allah jadikan manusia ni ADA otak dan BERAKAL pula tu. Mana yg lebih sempurna kejadiannya?? Antara manusia dgn kucing, mana agak2 nya yg bole bertolak ansur? Kucing tu mmg la xder akal, berak merata suka hati datuk nenek moyang dia... Laughing manusia ni ADA AKAL, klu dah tahu kucing suka berak situ cari 1 IDEA, utk mengelakkan kucing tu berak di situ, contohnya : tangkap dan buang kat hutan, bunuh, baling dgn batu sampai mati...bla bla bla.. (negatif - amat kejam!) xpun cuba terima je lah hakikat kucing mmg mcm tu, suka berak bersepah so nak tak nak kena EXTRA berhati-hati bila nak berjln supaya tak terpijak taik kucing, cari jalan bagaimana nak elakkan kucing berak di tmpt yg sama, kutip taik kucing tu masukkan dlm kertas dan bungkus dlm plastik lalu dibuang ke dlm tong sampah... (positif - mulia)

Ada kucing yg walaupun xder AKAL tp biler di ajar boleh pula dia pandai, ada kucing ajarlah byk kali pun.. tetap tak pandai2.... (contohnya : berak ni la) bagaimana manusia pula? fikir-fikirkanla.... Mr. Green

Sy lebih RELA ada kucing di kejiranan sy drpd TIKUS... rasa2 antara KUCING & TIKUS mana lebih bersih? (sy sarankan korang klu nak blajar pasal kucing ni elok la bukak Astro : Channel 556 (Animal Planet) / Channel 553 (Discovery) dlm tu ada cerita pasal TABIAT kucing.

Baik syg kucing drpd membiarkan TIKUS membiak di kawasan rumah... kurang2 kucing saya (zorro) pandai tangkap tikus dan letakkan di depan pintu umah... (walaupun geli) tp sy rasa itulah hadiah Zorro buat sy.... hehehe... tangkap tikus! Wink

Ps : Nabi s.a.w junjungan besar kita pun sayanggggg kucing... Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
ciku
Kopral
Kopral


Joined: Oct 03, 2007
Posts: 110

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Abu_Muaz wrote:
Sebenornya ada petua dia... memandangkan dikatakan ada banyak kucing..payah skit la kot..

Tapi tak per..teman kongsikan di sini..

Petuanya, amik lidi, ukur panjang ekor kucing tu, Lepas tu kerat lidi (bukan kerat ekor dia) mengikut panjang ekor kucing tu.

lidi tu pacakkan kat kat tanah @ designated area utk tandas dia tu.

InsyaALLAH dia akan melepas kat tempat tu.


hahha.. aku pernah buat petua ni.. dulu2 adik aku suka bela kucing.. bila kucing berak, dia buat donno je..
mak aku suruh buat petua ni lah..

aku tak pasti sama da benda ni menjadi ke tak.. dah lama kan.. lupa la.. dekat 20 tahun.
yang pastinya, aku pernah gunting misai kucing sebb geram dia berak merata..
hasilnya.. aku kena marah dengan kakak2 aku..
Back to top
View user's profile Send private message
ciku
Kopral
Kopral


Joined: Oct 03, 2007
Posts: 110

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 5:57 pm    Post subject: Re: Najis kuching Reply with quote

AkulaTJ wrote:
Teman dah lama perasan ada bau yang tak menyenangkan bila masuk ke tandas..walaupun dah flush banyak kali namun bau itu masih ada.. teman berfikiran agaknya tangki najis sudah hampir penuh hingga mengeluarkan bau.

Baru tadi teman perasan, rupa-rupanya di luar rumah, berdekatan dengan tandas telah terkumpul selonggok tahi kucing. Memang di taman tempat kami tinggal ada banyak kucing terbiar...

Masalahnya walaupun telah dibersihkan, kucing masih membuang najis di tempat yang sama..ini yang buat teman hangin satu badan.
Apa petua untuk mengatasi masalah ini , sila kongsi-kongsikan. Question


aku dulu pun hadapi masalh ni.. kucing jalanan suka berak dan kencing dibelakang rumah aku.. ada la dekat 5-6 ekor dok tumpang tidur dan berteduh..

ada sekor tu , pantang aku marah, mesti kencing. kalau nampak dia, aku mesti cakap elok2 .. pujuk dia ..suruh keluar cara baik.. kalau tinggi sikit suara, dia akan berlari keluar sambil kencing..

memang geram sangat.
alhamdulillah.. akhir2 ni dia dah makin berubah perangai.. kalau aku tengking dia mcm mana pun, dia akan tunduk jer.. tak der kencing2 mcm dulu..

agaknya sebab aku beri makan kat dia hari2 kot.. dia mungkin dah sayang kat aku ..
Back to top
View user's profile Send private message
ciku
Kopral
Kopral


Joined: Oct 03, 2007
Posts: 110

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

MawarBiru wrote:
Salam semua warga TKO,

Sy nak tanya la... antara 2 binatang ni, mana yg korang benci/nyampah/meluat dan suka?

a) Kucing
b) Tikus


Antara binatang dgn manusia, Tuhan jadikan bintang ni ada otak tetapi takder AKAL, tetapi Allah jadikan manusia ni ADA otak dan BERAKAL pula tu. Mana yg lebih sempurna kejadiannya?? Antara manusia dgn kucing, mana agak2 nya yg bole bertolak ansur? Kucing tu mmg la xder akal, berak merata suka hati datuk nenek moyang dia... Laughing manusia ni ADA AKAL, klu dah tahu kucing suka berak situ cari 1 IDEA, utk mengelakkan kucing tu berak di situ, contohnya : tangkap dan buang kat hutan, bunuh, baling dgn batu sampai mati...bla bla bla.. (negatif - amat kejam!) xpun cuba terima je lah hakikat kucing mmg mcm tu, suka berak bersepah so nak tak nak kena EXTRA berhati-hati bila nak berjln supaya tak terpijak taik kucing, cari jalan bagaimana nak elakkan kucing berak di tmpt yg sama, kutip taik kucing tu masukkan dlm kertas dan bungkus dlm plastik lalu dibuang ke dlm tong sampah... (positif - mulia)

Ada kucing yg walaupun xder AKAL tp biler di ajar boleh pula dia pandai, ada kucing ajarlah byk kali pun.. tetap tak pandai2.... (contohnya : berak ni la) bagaimana manusia pula? fikir-fikirkanla.... Mr. Green

Sy lebih RELA ada kucing di kejiranan sy drpd TIKUS... rasa2 antara KUCING & TIKUS mana lebih bersih? (sy sarankan korang klu nak blajar pasal kucing ni elok la bukak Astro : Channel 556 (Animal Planet) / Channel 553 (Discovery) dlm tu ada cerita pasal TABIAT kucing.

Baik syg kucing drpd membiarkan TIKUS membiak di kawasan rumah... kurang2 kucing saya (zorro) pandai tangkap tikus dan letakkan di depan pintu umah... (walaupun geli) tp sy rasa itulah hadiah Zorro buat sy.... hehehe... tangkap tikus! Wink

Ps : Nabi s.a.w junjungan besar kita pun sayanggggg kucing... Very Happy


betul.. saya setuju..
tikus kotor.. bawak penyakit..
aku paling geli tikus..
kalau ada terserempak tikus, kaki aku takkan pijak kelantai..
meremang bulu roma..
sebb tu aku rela kucing tak bertuan lepak didepan dan belakang rumah aku ..
sekurang2nya.. kucing dapat menakutkan tikus dan binatang berbisa..
kiranya kucing ni sebagai penjaga rumah kita..
cuma laki aku la tak tahan kucing tidur atas kereta... habih calar kereta...
Back to top
View user's profile Send private message
bayusakinah
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: Sep 28, 2008
Posts: 95

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

supersirap wrote:
tak try buat baja organik ka?


macam ladang betik kt kedah??
Back to top
View user's profile Send private message
mimpiboy
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Apr 02, 2008
Posts: 2858
Location: Triagle

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

Mr. Green taik tu siram dengan abu dabur banyak banyak untuk buang bau (kalau memasak pakai kayu api kat kampung leh minta banyak banyak abu dapur tu lor).. gerenti tak bau..
Back to top
View user's profile Send private message
QuickSand
Kopral
Kopral


Joined: Sep 16, 2007
Posts: 177

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Haa...ni petua aku buat kat koceng2 aku masa kecik2 dulu. Senang je nak ajar dia berak...ko buat satu port utk koceng2 tu pastu bila ada masa lapang, ko tunggu je dia berak kat port lama tu. bila dia dah selesai berak, ko tangkap dia pastu ko amik kepala dia dan taruk hidung dia kat taik dia tu (pastikan ko taruk hidung dia dan bkn hidung ko atau hidung jiran ko)...pas ko suruh dia cium bau taik dia tu, ko tunjukkan dia tpt berak baru yg ko dah sediakan utk dia tu (cth dlm lubang jamban cangkung ke apa ke). Insya Allah next time dia nak berak dia akan gi kat port baru tu....

Kalau tak mau jugak, ko bancuh je benda kat bawah ni pastu ko bagi je dia minum....hehehe....Hehehe...gurau je la...


Back to top
View user's profile Send private message
UmnoPeace
Kopral
Kopral


Joined: Oct 19, 2008
Posts: 239
Location: Di PWTC... UMNO Tetap UTUH

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Aku terpaksa letak kucing aku sebanyak 5 ekor di pasar. Asalnya 2 ekor aje. Lama2 jadi byk sebab beranak pinak. Pastu dah siapkan kandang, tempat berak tempat makan minum, still jugak nak kencing berak dlm rumah.

Lepas tu semenjak banyak kucing ni rumah aku dah jadi tak sihat. Anak2 kerap batuk, selsema. Ada yg tak tahan sebab bulu kucing.

Dah puas latih... skg ni pulak kucing2 tu berjangkit penyakit apa tah dari kucing yg mendatang. akhirnya semuanya jatuh sakit.

Aku ambik mudarat lebih ringan supaya penyakit2 tu tak berjangkit ke dalam rumah aku..

Dengan berat hati terpaksalah aku letakkan semuanya di pasar Sg Buloh. Aku berdoa semoga mereka mendapat perlindungan dan makanan yg sewajarnya.
Sad Sad
Back to top
View user's profile Send private message
ambo08
Prebet
Prebet


Joined: Dec 01, 2008
Posts: 10

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

kucing aku siap berak dlm bilik air lagi...nko kucing berak atas tanah pun masuk forum ke... Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
solonfree
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: May 16, 2008
Posts: 73

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

Kronology wrote:
Letak sidgboard..

"SEKALI BERAK .... 20SEN"
Mr. Green

NAK JADI RAJA LAWAK KE
Back to top
View user's profile Send private message
solonfree
Lans Kopral
Lans Kopral


Joined: May 16, 2008
Posts: 73

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

ambo08 wrote:
kucing aku siap berak dlm bilik air lagi...nko kucing berak atas tanah pun masuk forum ke... Rolling Eyes

pasal kucing pun mau gaduh ke
baik xyah bela
Back to top
View user's profile Send private message
kimizuke
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Dec 15, 2007
Posts: 1179
Location: kelate

PostPosted: Mon Dec 01, 2008 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

solonfree wrote:
Quote:
kucing aku siap berak dlm bilik air lagi...nko kucing berak atas tanah pun masuk forum ke... Rolling Eyes

pasal kucing pun mau gaduh ke
baik xyah bela


cit...... bukan nak bela.... menatang tu yang pandai2 datang......

umah wa ada sekor kucing jantan pemalas...... masa dia remaja wa and family ingat betina bagi le nama mimi.... pastu bila dah tua br tau kucing tu jantan........ dah nama mimi last sekali kat tikus pun takut... cit... buang karaNG punya mimi....... kencing merata2...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Sosial & Kemasyarakatan All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.