Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 50
Members: 0
Total: 50

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - KELEBIHAN DAN KELEMAHAN LAPTOP JENAMA ASUS
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

KELEBIHAN DAN KELEMAHAN LAPTOP JENAMA ASUS
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Pengetahuan, Pendidikan, Teknologi & ICT
View previous topic :: View next topic  
Author Message
IronMaiden
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Sep 10, 2008
Posts: 1237

PostPosted: Wed Oct 08, 2008 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

katilempuk wrote:
GAMES

GAMES

GAMES

GAMES

GAMES

GAMES

COUNTERSTRIKE

QUAKE IV



HAAAA......KALAU AKU....AKU TAK BELI NOTEBOOK ASUS NI.....NKORANG TAHU SEBAB APA....????SEBAB APA NKORANG TAHU.....HAAAA....HAAAA.....SEBAB
....sebab aku tak mampu..hikk...hiikkkk...hiikkk. Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tengkorak27
Kopral
Kopral


Joined: Jul 05, 2007
Posts: 110

PostPosted: Wed Oct 08, 2008 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

kdinx wrote:
Mengikut pengalaman saya yang telah banyak merepair laptop,yang saya nmpk kelebihan dan kelemahan brand2 laptop (tidak mengikut spec)

1.HP,Compaq : finishing luar comel,shiny,agak slim,senang repair.keburukan: monitor selalu rosak (lampu padam-tp ikut nasib la),sederhana mahal

2.Acer: Murah(dgn spec yg same berbndg brand lain),senang repair,sesuai utk student, keburukan :low durability,keybod mudah rosak,finishing luar xcantik

3.Toshiba: em xtau apa kelebihannya berbanding brand lain,jarang org pki so xde dihantar ke sy

4. Sony: comel,slim tapi mahal nk mampos. Sy xgalakkan org beli. org yg beli tu biasenye sgt kaya or noob

5.Dell:murah,tp design luar huduh,monitor prob cm compaq/HP

6.Asus:Sederhana mahal,payah rosak.Tapi finishing luar x cantik sgt.utk pengetahuan asus merupakan pembuat laptop utk company lain(dipanggil ODM-original device manufacturer),means company lain buat design,hantar ke kilang asus,klon bnyk2,pastu cop dgn nama sykt td...dan salah satunya ialah...APPLE! Mr. Green

Tpi kan..sy tgk dr org yg bukak thread tu...sy cdgkan sambar desktop je la..laju nk buat keje. Kalu nk gak laptop..sambar je la Hp/Compaq


Desktop saya dah ada bro. Kadang-kadang anak2 guna. Lagipun, saya perlu bawa laptop ini adalah untuk tunjukkan pada pelanggan hasil kerja saya. Untuk bincang, dan kadang2 kita boleh buat pembetulan pada masa itu juga. Kira senang lah.

Selalunya, saya jumpa pelanggan atau kawan2 kat kedai/cafe. Jadi tak perlu bawa hardcopy/print hasil kerja.
Back to top
View user's profile Send private message
mr_zaxx
Kadet
Kadet


Joined: Jul 02, 2008
Posts: 1748
Location: 30km from KL, 15km from Putrajaya, 320km from JB, 450km from Seberang Perai... where am i?

PostPosted: Wed Oct 08, 2008 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

pengalaman saya compaq nie.. sadis sikit la..

dalam masa setahun saya beli 2 biji.. 2 kali.. yang pertama kena curi sebab kena pukau dengan 5 orang hindu yang datang kat ofiice pura2 nak mintak sedekah..3 jam kemudian baru saya sedar laptop dah hilang..

dapat claim insurans beli lagik sebijik.. 3 x tukar mobo.. dengan top panel dan juga bios.. huhuhu..memang sakit ati giler.. kalau ada pegawai hp customer kat sini nak cek boleh PM saya..

Tapi one thing yang bagusnya.. dia punya customer service memang bagus.. layanan 1st class terutamanya bila kita dah start complaint teruk2 thru email..

Brand2 lain.. saya blom ada pengalaman lagik..dengar kata..sekarang nie dah ada screen sensor lagik.. uii.. macam matrix la plak..

ape2 hal pun saya pun pengguna autocad zaman dos lagik release 10.. saper2 pakai autocad musti tau apa maknanya..

Wasallam,.
Back to top
View user's profile Send private message
byobeno
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Apr 11, 2008
Posts: 817

PostPosted: Wed Oct 08, 2008 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

tengkorak27 wrote:


Saya hendak gunakan untuk buat kerja, untuk perisian seperti ACAD, PHOTOSHOP, ILUSTRATOR dan 2-3 perisian lain.

Tapi tak pelah kerana bagi info



utk kerja2 grafik lebih baik guna "Apple Mac.." desktop..
lagi bagus kalau guna software yg ori.. Cool Cool Cool
Back to top
View user's profile Send private message
tengkorak27
Kopral
Kopral


Joined: Jul 05, 2007
Posts: 110

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 12:02 am    Post subject: Reply with quote

mr_zaxx wrote:
pengalaman saya compaq nie.. sadis sikit la..

dalam masa setahun saya beli 2 biji.. 2 kali.. yang pertama kena curi sebab kena pukau dengan 5 orang hindu yang datang kat ofiice pura2 nak mintak sedekah..3 jam kemudian baru saya sedar laptop dah hilang..

dapat claim insurans beli lagik sebijik.. 3 x tukar mobo.. dengan top panel dan juga bios.. huhuhu..memang sakit ati giler.. kalau ada pegawai hp customer kat sini nak cek boleh PM saya..

Tapi one thing yang bagusnya.. dia punya customer service memang bagus.. layanan 1st class terutamanya bila kita dah start complaint teruk2 thru email..

Brand2 lain.. saya blom ada pengalaman lagik..dengar kata..sekarang nie dah ada screen sensor lagik.. uii.. macam matrix la plak..

ape2 hal pun saya pun pengguna autocad zaman dos lagik release 10.. saper2 pakai autocad musti tau apa maknanya..

Wasallam,.


saya start guna autocad release 11 dan sampai sekarang acad2008
Back to top
View user's profile Send private message
Mchinese
Kopral
Kopral


Joined: Jul 07, 2008
Posts: 203

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 12:21 am    Post subject: Reply with quote

kelebihan ASUS ialah kestabilan pada komponen elektroniknya. ASUS adalah antara penghasil motherboard yang terbaik di dunia. Chipset ASUS stabil dan tahan lama.
Back to top
View user's profile Send private message
abanghensem
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Aug 19, 2007
Posts: 2967

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 12:25 am    Post subject: Reply with quote

aku beli lenovo sebijik.... twinhead sebijik....... so far ok lagi setakat.... tapi aku lebih suka lenovo... tak banyak karenah.....
Back to top
View user's profile Send private message
Mena0L
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 22, 2006
Posts: 465

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 6:06 am    Post subject: Reply with quote

byobeno wrote:
tengkorak27 wrote:


Saya hendak gunakan untuk buat kerja, untuk perisian seperti ACAD, PHOTOSHOP, ILUSTRATOR dan 2-3 perisian lain.

Tapi tak pelah kerana bagi info



utk kerja2 grafik lebih baik guna "Apple Mac.." desktop..
lagi bagus kalau guna software yg ori.. Cool Cool Cool


Emmm ... ACAD tak wujud untuk mac. Melainkan guna bootcamp untuk run windows dan jalankan ACAD. Pastu bole runkan Photoshop dan Ilustrator kat Windows. Errr...dah tu semua guna Windows la pulak..Jadi buat pe beli mac?? Kesimpulan .. tak semua kerja2 grafik lebih baik guna mac.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Mena0L
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 22, 2006
Posts: 465

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 9:23 am    Post subject: Reply with quote

katilempuk wrote:

Kalau computer itu hebat dan sesuai untuk playing 3D games,
ini bermakna, Ia sesuai utk kesemua perkara.

Tak semestinya betul. Kebanyakkan 3d games cuma memerlukan AGP card yang bagus. Tidak kepada memory. Autocad 2009 memerlukan sekurang-kurangnya 1GB ram kat XP dan 2GB ram kat vista. Lagi pun tak banyak games yang memerlukan atau menggunakan kad grafik yang menggunakan OpenGL. Biasanya simulator terutama sekali flight simulator yang menggunakanya. Saya dah lama tak menggunakan autocad. Version yang terakhir digunakan adalah version 4. Rasa-rasanya sebelum anda kenal apa itu pc ataupun belum lahir lagi kot.. Smile . Pernah menggunakan atas komputer yang kurang memory dan aduhhh nak render balik ambik masa lebih sejam walhal boleh render balik tak sampai seminit kot. Jadi nak buat 3D walktru hampir mustahil.

katilempuk wrote:

Ibarat kalau kereta, anda nak beli kereta sport jenis mercedes.
so utk hantar anak-anak ke sekolah, takder hal punya

Emm .. kereta sport jenis mercedes untuk antar anak ke sekolah ? Jika saya ada 2008 Mercedes-Benz SLR Mclaren Base Roadster, saya tak akan antar anak-anak saya ke sekolah dengan kereta ini. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
skarebels
Kopral
Kopral


Joined: Sep 30, 2008
Posts: 129

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

byobeno wrote:
tengkorak27 wrote:


Saya hendak gunakan untuk buat kerja, untuk perisian seperti ACAD, PHOTOSHOP, ILUSTRATOR dan 2-3 perisian lain.

Tapi tak pelah kerana bagi info



utk kerja2 grafik lebih baik guna "Apple Mac.." desktop..
lagi bagus kalau guna software yg ori.. Cool Cool Cool


mostly, graphic professional using Mac system...powerful and easy...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Bktpayung
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Joined: Jul 05, 2007
Posts: 2466

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

WAZZAP wrote:
aku pakai laptop ASUS. OK aje. Cuma aku agak tensen dgn die nye touch pad. Over sensitive la. Leceh skit bila nak menaip, psl kengkadang tangan tersentuh touch pad tuh, cursor pun lari.


aku pernah pakai lap top asus dulu...
akupun ada masalah yg sama.. cursor jumping sana sini...

beberapa member yg juga pakai asus facing same problem...

le ning aku dah tobat.. tak akan pakai asus lagi...
Back to top
View user's profile Send private message
katilempuk
Kapten
Kapten


Joined: Jun 02, 2008
Posts: 4715
Location: Atas katil spring yang sgt lembut & empuk, bertilamkan busa Getah/ lateks Yang sgt Tebal

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Mena0L wrote:
katilempuk wrote:

Kalau computer itu hebat dan sesuai untuk playing 3D games,
ini bermakna, Ia sesuai utk kesemua perkara.

Tak semestinya betul. Kebanyakkan 3d games cuma memerlukan AGP card yang bagus. Tidak kepada memory. Autocad 2009 memerlukan sekurang-kurangnya 1GB ram kat XP dan 2GB ram kat vista. Lagi pun tak banyak games yang memerlukan atau menggunakan kad grafik yang menggunakan OpenGL. Biasanya simulator terutama sekali flight simulator yang menggunakanya. Saya dah lama tak menggunakan autocad. Version yang terakhir digunakan adalah version 4. Rasa-rasanya sebelum anda kenal apa itu pc ataupun belum lahir lagi kot.. Smile . Pernah menggunakan atas komputer yang kurang memory dan aduhhh nak render balik ambik masa lebih sejam walhal boleh render balik tak sampai seminit kot. Jadi nak buat 3D walktru hampir mustahil.

katilempuk wrote:

Ibarat kalau kereta, anda nak beli kereta sport jenis mercedes.
so utk hantar anak-anak ke sekolah, takder hal punya

Emm .. kereta sport jenis mercedes untuk antar anak ke sekolah ? Jika saya ada 2008 Mercedes-Benz SLR Mclaren Base Roadster, saya tak akan antar anak-anak saya ke sekolah dengan kereta ini. Wink




explain panjang2 tapi balik-balik tang tu jugak.

Jika performance 3D games yang terkini kita sesowai pada laptop, secara automatic memang laptop kita mempunyai memory besar yang cukup.

sesowai dalam konteks ini adalah Excellent.

contoh ayat:

Seseorang itu sesuai dilantik sebagai Professor mengapa?
kerana
mempunyai pengetahuan yang mendalam dalam sesuatu bidang. (with excellent knowledge in his discipline/field)

maknanya keyword sesuai itu bukanlah sesuatu yang cetek dan tohor.

secara common sensenya pembuka thread sudahpun faham. dan ngerti.

keyword:
1. 3D-Games terkini with very excellent performance


rating excellent ini boleh refer pada
1. Tom Hardware
2. PC games

terteralah disitu segala apa yang dikatakan sebagai excellent siap dengan benchmarknya.

nak excellent performance IN GAMING for sure lah RAM mesti besar.

Tambahan, default OS pada notebook ASUS adalah Vista buat masa sekarang.

so 1GB - 2GB RAM Buat masa sekarang tiada masalah lagi. Ia adalah DEFAULT.

taktaulah saya jika jualan NOTEBOK kat daerah awak masih jual dengan RAM HANYA 128 MB lagi kemudian di tambah-tambah sedikit demi sedikit.

HAHAHAHAHAHA!!!! KELAKARNYA..

oLEH Yang demikian, RAM yang besar adalah default buat notebook asus yang memang menyediakan sesuatu yang terbaik (high-end) buat pelanggan mereka.

DAH TU.. KESIMPULANNYA..

VERY EXCELLENT PERFORMANCE IN LATEST 3D-GAMES (terkini) MENJANJIKAN EXCELLENT PERFORMANCE KESELURUHAN APLIKASI YANG LAINNYA.

TAK PAYAHLAH TULIS PANJANG2.. KESIMPULAN PENDEK SAYA ITU DAHPUN DI FAHAMI OLEH ORANG...

MENADOL, saya rasa awak kurang pengetahuan mengenai LATEST 3D GAMES.

Jika awak highlight ttg Flight Simulator dan latest 3D games memang awak kena gelak at the 1st place.

mungkin dunia games awak kecil.
Back to top
View user's profile Send private message
KembangManis
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Jun 19, 2008
Posts: 2778

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

kdinx wrote:
Mengikut pengalaman saya yang telah banyak merepair laptop,yang saya nmpk kelebihan dan kelemahan brand2 laptop (tidak mengikut spec)

1.HP,Compaq : finishing luar comel,shiny,agak slim,senang repair.keburukan: monitor selalu rosak (lampu padam-tp ikut nasib la),sederhana mahal

2.Acer: Murah(dgn spec yg same berbndg brand lain),senang repair,sesuai utk student, keburukan :low durability,keybod mudah rosak,finishing luar xcantik

3.Toshiba: em xtau apa kelebihannya berbanding brand lain,jarang org pki so xde dihantar ke sy

4. Sony: comel,slim tapi mahal nk mampos. Sy xgalakkan org beli. org yg beli tu biasenye sgt kaya or noob

5.Dell:murah,tp design luar huduh,monitor prob cm compaq/HP

6.Asus:Sederhana mahal,payah rosak.Tapi finishing luar x cantik sgt.utk pengetahuan asus merupakan pembuat laptop utk company lain(dipanggil ODM-original device manufacturer),means company lain buat design,hantar ke kilang asus,klon bnyk2,pastu cop dgn nama sykt td...dan salah satunya ialah...APPLE! Mr. Green

Tpi kan..sy tgk dr org yg bukak thread tu...sy cdgkan sambar desktop je la..laju nk buat keje. Kalu nk gak laptop..sambar je la Hp/Compaq

aku berkenan satu laptop APPLE.. cun siut.. very slim, light, saiz besar sikit dari kertas A4, herga dia RM 6000 ++ Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
KembangManis
Leftenan Jeneral
Leftenan Jeneral


Joined: Jun 19, 2008
Posts: 2778

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

WAZZAP wrote:
aku pakai laptop ASUS. OK aje. Cuma aku agak tensen dgn die nye touch pad. Over sensitive la. Leceh skit bila nak menaip, psl kengkadang tangan tersentuh touch pad tuh, cursor pun lari.
mungkin kena tukar setting
Back to top
View user's profile Send private message
Mena0L
Sarjan
Sarjan


Joined: Nov 22, 2006
Posts: 465

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 12:03 am    Post subject: Reply with quote

katilempuk wrote:

explain panjang2 tapi balik-balik tang tu jugak.

Jika performance 3D games yang terkini kita sesowai pada laptop, secara automatic memang laptop kita mempunyai memory besar yang cukup.

sesowai dalam konteks ini adalah Excellent.


Maaf saya cuma mengikut konteks asal secara am. Tiada perkataan Excellent yang digunakan.
katilempuk wrote:


contoh ayat:

Seseorang itu sesuai dilantik sebagai Professor mengapa?
kerana
mempunyai pengetahuan yang mendalam dalam sesuatu bidang. (with excellent knowledge in his discipline/field)

maknanya keyword sesuai itu bukanlah sesuatu yang cetek dan tohor.

Tidak mestinya betul. Professor tu dilantik kerana:
1. Mengikut giliran
2. Kerana kelayakan akedemik (tak semestinya mahir pon)
3. Kerana pandai mengampu.
4. Kerana ada orang dalam.
5. Dll.

Kenapa saya kata begitu? Saya kenal ramai di antara mereka yang juga kebetulan rakan saya sendiri.

katilempuk wrote:

taktaulah saya jika jualan NOTEBOK kat daerah awak masih jual dengan RAM HANYA 128 MB lagi kemudian di tambah-tambah sedikit demi sedikit.

HAHAHAHAHAHA!!!! KELAKARNYA..

Memang ada dan memang kelakar. Itu dinamakan secondhand notebook

katilempuk wrote:

MENADOL, saya rasa awak kurang pengetahuan mengenai LATEST 3D GAMES.

Jika awak highlight ttg Flight Simulator dan latest 3D games memang awak kena gelak at the 1st place.

mungkin dunia games awak kecil.

Pengetahuan saya tentang permainan video terkini mungkin cetek tapi serupa dengan orang yang buat review games yang anda baca di Internet. Adakah semua yang buat review tu pernah main permainan tersebut? Rasanya tidak. Dan saya tak nak membuang masa bermain dengan mende tu. Nanti ditanya di akhirat di mana saya menghabiskan masa. Saya tak nak jawab bermain games. Saya lebih suka jika dapat menjawab, saya memberi/berkongsi sedikit maklumat yang saya ada kepada forumer.

Terima kasih.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Pengetahuan, Pendidikan, Teknologi & ICT All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.