Ke Laman Tranung Kite Balik Semula Pada Paparan Utama Hantar Artikel Forum Borak Siber Jalinan Siber Fhoto Album Hubung Kami Detikdaily ...

   SALURAN BERITA ALTERNATIF ANDA     
Teladan  ·  Penulis  ·  TKOBlog  ·  KelabTKO  ·  e-Groups  ·  WebRTV  ·  Iklan  ·  TKO V8
Masuk/Login @ Daftar sebagai ahli baru

Modules
 Asas Laman
    · Home
    · Arkib Berita
    · Bahan Bersiri
    · Cetak Artikel
    · Forums
    · iklan
    · Private Messages
    · Search
    · Surveys
    · Video_Stream
    · webrtv

 Tambahan
    · Arkib 2005
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempah Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Hantar Aktiviti
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box
    · Web Video

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs

Akhbar Hari Ini
Perhatian : Sekadar baca sahaja, percaya? itu kena fikir dahulu.

Isnin, 1/12/2008

  Amaran banjir buruk di Pantai Timur
  Tanah runtuh, 2 beradik maut
  Soi Lek hiris hati Melayu
  Jangan bermain api - Pemuda UMNO
  Lucut gelaran Soi Lek, Mei Fun
  ‘Terikut-ikut rentak pembangkang’
  Tsu Koon: PULAU PINANG
  Salah menyatakan Malaysia adalah kerajaan Melayu?
  Mayat korban banjir ditemui terapung
  Pembekal dibenar simpan stok lebih
  Penduduk berang Perhilitan lepaskan 3,000 biawak
  Mayat mendiang Hema tiba dari Mumbai pagi ini
  MAS bawa balik 750 dari Bangkok
  AirAsia tambah dua lagi penerbangan ihsan ke Bangkok
  60 peratus produk kraf tangan akan dijual di Harrods
  Tiada cili merah
  Bantuan bina, baik pulih rumah naik
  Ibu rayu bantu suami, anak penyakit kronik
  Empat kakitangan perpustakaan maut
  Mayat mangsa bot karam ditemui
  Remaja mati lemas di lombong
  Pelajar UiTM pemenang terakhir Susun dan Menang
  Sembilan beranak diami rumah usang
  Sasaran sejuta ahli baru belia
  Zaid wajar dihukum -Tidak boleh dimaafkan
  Zaid wajar dihukum -Subang desak pecat
  Zaid wajar dihukum -UMNO tidak rugi apa-apa
  Zaid wajar dihukum -Tindakan akan dibincang
  Kredibiliti Anwar dipertikai
  Modal baru permainan politik PKR
  PPP ugut keluar BN jika tidak pinda ISA
  UMNO KT bincang calon minggu depan
  PKR minat Kuala Terengganu
  Bergilir-gilir ke Sarawak
  Hasrat PKR 'angan-angan Mat Jenin'
  Pulau Pinang tidak cadang ganti TKM1
  Menteri India letak jawatan
  Kafe Leopold's sasaran serangan dibuka semula
  Pelakon Britain ditahan disyaki militan
  Penumpang cari jalan lain
  Pertempuran di Karachi, 13 terbunuh, 70 cedera
  Jemaah Palestin dihalang ke Mesir
  Iraq-Iran tukar mayat tentera
  Kumpulan terakhir pengaman Malaysia pulang
  Korban keganasan meningkat 500 orang
  Rakyat India selar pemimpin politik
  Penunjuk perasaan diarah beredar
  India tingkat kawalan keselamatan
  Bush pantau perkembangan di India
  Lanun setuju bebas kapal kargo senjata Ukraine
  Pekerja asing buang mayat ibu di sungai, ditangkap
  Pakistan raih sokongan
  Kuan Yew selamat dibedah
  Sidang kemuncak ASEAN ditangguh Mac?
  Rusia, Venezuela setuju operasi tentera bersama
  Arroyo arah pindahkan rakyat Filipina
  Jepun urus pemindahan pelancong
  Sepanyol rancang hantar 3 pesawat

Ranking TKO
Rebutlah ranking ini... © 2004 Tranung Kite

Meja Online #
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: rosman11
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 21093

People Online:
Visitors: 28
Members: 0
Total: 28

@TKO..

TranungKite Online :: View topic - Nama2 kampung yg pelik
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   MasukMasuk 

Nama2 kampung yg pelik
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Umum atau bersahaja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
peugeot306
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Jun 21, 2007
Posts: 1084
Location: Sana, Sini, Sinun Celoh Ghok

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

kg. gertak seratus.... kolo besut
kg. gali lurus... pahang
Back to top
View user's profile Send private message
ujangkota
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 20, 2008
Posts: 799

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

peugeot306 wrote:
kg. penajis... n9 jalan menghala kolo pilah.....


salah tu, jalan rembau ke tampin, daerah rembau, parlimen rembau, ahli parlimen khairi jamaludin abu bakar, parti ahli parlimen umno, dun kota, wakil rakyat Dr awaludin, juga dari parti umno. keistimewaan? tarak apa2, cuma namanya tak enak disebut tak lunak didengar
Back to top
View user's profile Send private message
CosaNostra
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 851
Location: www.utaraonline.net

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

Bantai wrote:
Quote:

Pelik Tapi Unik

Kelmarin, Isnin, aku terlalu mengantuk masa kat ofis. Aku pun naik heran kenapa. Sebab kebiasaan aku tidur dari pukul 12.00 atau 12.30 malam dan bangun 6.00 pagi. Malam Isnin pun aku tidur macam tu jugak lah, tak ada apa-apa gangguan pun sebenarnya hingga ke pagi, hehehe. Tapi bila datang kerja adoi mak mengantuk yang amat sangat. Terlentuk saja leher aku macam ayam kena sembelih ni. Malu aku kat staff sebab aku ni amalkan dasar pintu terbuka, bila2 masa diorang boleh masuk jumpa aku ni.

Fikir punya fikir apa yang aku buat atau tak buat secara kebiasaan sebelum datang kerja sampai macam orang mabuk dadah saja tu (perumpamaan saja tu, nanti Puteri mai bagi kat aku jarum satu pulak haru, haru). Dekat pukul 3 petang baru aku teringat yang pagi kelmarin aku tak minum nescafe sebelum datang kerja tu. Kelmarin, hubby kena ke pejabat awal, ada visitor datang melawat ofis dia tu. Overseas delegates katanya, jadi dia direct ke ofis selepas menghantar budak-budak ke sekolah. Selalunya dia balik rumah dulu, aku buatkan Nescafe segelas seorang (black for him, with powdered milk for me). Kan dah pernah cerita dah dulu. Jadinya semalam, aku tak buat lah, tak minum lah sebelum datang ofis tu.

Lepas solat subuh aku baca Quran sikit, dua bulan lepas aku ada terbaca keluhan Maknenek . Dia tulis kerana kesibukan hidup dia mengasuh anak dia Salma, sampai dia tak sempat nak baca Quran. Aku naik malu, sebab tu aku tak komen kat blog dia. Bukan malu pasal apa, sebabnya dia sibuk dengan anak kecil tapi masih dok mengeluh tak dapat baca Quran. Aku ni senang lenang jugak lah katakan, banyak jugak masa terluang, kalau dah boleh dok blog hop tu apa pulak tak ada masa kan, tak pun ambik sedikit masa untuk mengaji. Bukan aku nak bodek maknenek sebab dia bagi aku banner atau nak rasa riak. Insyaallah dari apa yang didorongkan Allah dari penulisan maknenek tu Allah beri dia ganjaran. Kalau aku riak, tak dapat apa-apalah ganjaran dari bacaan aku tu.

Lepas tu aku mula dok internet sana, internet sini. Sempat tegur tanya khabar orang yang demam. Lepas tu aku siap terus datang kerja tak minum pun, masa kat minum pagi kat ofis pun aku tak minum nescafe. Tak kan kut aku ni dah ketagih nescafe, selalunya aku kalau nak tidur pun aku boleh minum nescafe tak pun aku rasa tak boleh tidur. Tapi kenapa pulak bila aku tak minum pagi kelmarin dah mengantuk sangat.

Susah lah kalau macam ni. Dah lah ketagih blogging, ni ketagih nescafe pulak. Jadi hari ni Selasa, aku try lah minum nescafe segelas macam selalu, walaupun tak bertemankan hubby. Hubby kena pergi kerja awal minggu ni, aku yang kena hantar anak-anak ke sekolah pagi tadi tu. Hari ni aku segar bugar pulak, tak terlentuk dah macam ayam kena sembelih tu. Betul lah tu agaknya dah ketagih ni. Tak boleh lah macam ni kena tukar minuman lain lah ni.

Masa dalam perjalanan menghantar anak-anak ke sekolah, rutin nya ialah, hantar angah dulu kemudian Ayin dengan anak jiran belakang rumah, last sekali double balik baru hantar Sya. Paling dekat sekolah Sya tapi kalau hantar dia dulu terlalu awal. Angah sejak dah jadi pengawas kena awal, Ayin kena sampai ke sekolah sebelum 7.15 pagi dan sekolah dia yang paling jauh dalam 20 km dari rumah. Sya ada peluang tidur sekejap dalam perjalanan tu.

Sepanjang perjalanan kami melalui kampung-kampung yang mempunyai nama-nama yang pelik-pelik. Orang dulu-dulu suka bagi nama kampung dengan nama yang pelik. Mungkin ada sejarah kenapa nama-nama tu yang diberi tapi rasanya tak ada sapa pun yang himpun fakta sejarah tu. Kenapa tak ada seorang pengkaji sejarang yang bukukan sejarah asal-usul nama-nama kampung kat Malaysia ni mesti menarik kan? Contohnya kat kawasan Seberang Perai ni ada kampung-kampung atau tempat-tempat nama macam ni:

Lahar Yooi
Lahar Kepar
Labuh Banting
Guar Perahu
Guar Petai
Padang Ibu
Kampung Pelet
Nyiur Sebatang

Tapi kan, walau pelik tapi unik, tak macam sekarang ni, taman namanya canggih-canggih belaka. Atau ambik sempena nama orang-orang ternama. Tidak pun macam kat Kulim nama taman dia mengambil sempena nama sayur, Taman, Kobis, Taman Lobak, Selasih etc.etc. Ataupun kat Seberang Jaya nama jalan semua pakai nama ikan, Todak, Sembilang, Haruan (ada ka?) entah lah apa lagi.

Kalu ada sapa-sapa yang tau mai mana asai usui nama kampung tu mai habaq sat no.. Kita gebang nama-nama kampung yang pelik-pelik ni. Syok lah jugak. Jangan ada yang dok melopong sudahlah, nanti lalat buat rengha kat dalam mulut cek noÖ.

Dak pun ceghita mai sat nama-nama kampung yang pelik-pelik yang pernah dengaq di Malaysia ka, atau mana mana lah. Syok jugak no tambah pengetahuan ni sambei-sambei tolong pekenai tempat-tempat ni kat seluruh dunia ni.. Sapa-sapa yang rajin melewaq (Tenah bila hang nak buat kamuih ni) rata-rata ni mesti tau banyak nama tempat-tempatyang pelik-pelik.


hehe..ade gak name taman aku..femes la aku pas nih..kehkehkeh.. Mr. Green Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
CosaNostra
Staff Sarjan
Staff Sarjan


Joined: Sep 18, 2008
Posts: 851
Location: www.utaraonline.net

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

ade lagi.

kampung sungai derhaka, kat sebelah masjid batu, kampung pertama, permatang pauh.

Nama tempat kat kedah GUBIR area sik tak salah aku.. aku cerita kat kawan aku diorang gelak guling-guling kat aku..hampeh betoi.

kat kedah ada gak nama kampung NAKA, NAMI..

hehehe..nama jepun tu.
Back to top
View user's profile Send private message
bukitkepong
Kopral
Kopral


Joined: Sep 25, 2008
Posts: 151
Location: kat kerusi depan pc

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

kampung tui kat bukit kepong
Back to top
View user's profile Send private message
paksi
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 13, 2008
Posts: 347
Location: KL LAAA

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="ulamraja"]
* Kg Israel - Lenggong Prk

Tak pernah dengar pun nama kg ni, biar betul kamu!!
Back to top
View user's profile Send private message
Redland
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Apr 29, 2008
Posts: 1026
Location: Redland

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Sg. Bogak - Parit Buntar
Back to top
View user's profile Send private message
Redland
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Apr 29, 2008
Posts: 1026
Location: Redland

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Pulau Pinang :

Ajam Bagan
Alma
Ara Kuda
Ara Rendang
Ayer Hitam
Ayer Itam
Ayer Pechah
Ayer Puteh
Ayer Tawar
Badak Mati
Badak Mati
Badak Mati
Bagan Ayer Itam
Bagan Batu Maung
Bagan Belat
Bagan Buaya
Bagan Dalam
Bagan Jermal
Bagan Kuala Sungai Pinang
Bagan Lalang
Bagan Lebai Tahir
Bagan Luar
Bagan Nyiur
Bagan Nyor
Bagan Pulau Betang
Bagan Pulau Betong
Bagan Pulau Betung
Bagan Serai
Bagan Tambang
Bagan Tuan Kechil
Bahang
Bakar Arang
Bakar Kapor
Bakau
Bakau Tua
Balek Pulau
Balik Pulau
Batu Feringgi
Batu Ferringhi
Batu Jambul
Batu Kawan
Batu Kawan
Batu Lanchang Lama
Batu Lintang
Batu Maung
Batu Puteh
Batu Sepuloh
Batu Uban
Bayan Lepas
Bendahari
Berapit
Bugan Buaya
Bukit Lada
Bukit Mertajam
Bukit Minyak
Bukit Tambun
Bukit Tengah
Butterworth
Changkat Dain
Changkat Kledang
Chempedak
Cherok To' Kun Atlas
Cherok To' Kun Bawah
Datang Selamat
Dato' Keramat
Dato' Kramat
Ekor Kuching
Gajah Mati
Genting
Genting
George Town
Gertak Sanggul
Glugor
Guar Petai
Happy Valley
Jalan Baharu
Jarak
Jawi
Jelutong
Ji Kongsi
Juru
Kampong Alma
Kampong Arakuda
Kampong Ayer Melintas Besar
Kampong Ayer Melintas Kechil
Kampong Ayer Pechah
Kampong Badak Mati
Kampong Badak Mati
Kampong Bagan Ajam
Kampong Bagan Ayer Itam
Kampong Bagan Buaya
Kampong Bagan Dalam
Kampong Bagan Jermal
Kampong Bagan Lalang
Kampong Bagan Nyior
Kampong Bagan Serai
Kampong Bagan Tuan Kechil
Kampong Baharu
Kampong Baharu
Kampong Baharu
Kampong Baharu
Kampong Baharu
Kampong Bakar Arang
Kampong Bakar Kapor
Kampong Bakau Tua
Kampong Banggol
Kampong Baru
Kampong Batak
Kampong Batu Feringgi
Kampong Batu Kawan
Kampong Batu Maung
Kampong Batu Puteh
Kampong Batu Uban
Kampong Bekah
Kampong Belachan
Kampong Belah Dua
Kampong Bengga
Kampong Berangan Sembilah
Kampong Besar
Kampong Besar
Kampong Besar
Kampong Bharu
Kampong Binjai
Kampong Bukit
Kampong Bukit Kechil
Kampong Bukit Kechil
Kampong Bukit Kechil Ujong
Kampong Bukit Minyak
Kampong Bukit Pelandok
Kampong Bukit Tambun
Kampong Bukit Teh
Kampong Bukit Tengah
Kampong Changkat
Kampong Changkat Dain
Kampong Chempedak
Kampong Cherok To' Kun Atas
Kampong Cherok To' Kun Bawah
Kampong Chintek
Kampong Darai
Kampong Dato'
Kampong Dock
Kampong Dua Kongsi
Kampong Ekor Kuching
Kampong Enam
Kampong Enam
Kampong Gajah
Kampong Gedong
Kampong Gertak Sanggul
Kampong Glugor
Kampong Guak
Kampong Guar Kepayang
Kampong Gurun
Kampong Haji Hassan
Kampong Huma
Kampong Jalan Baharu
Kampong Jarak
Kampong Jawa
Kampong Jawa
Kampong Jawa
Kampong Jawa Bahru
Kampong Jawi
Kampong Jawi Sempit
Kampong Jelapang
Kampong Junjong Mati
Kampong Kafri
Kampong India
Kampong Kepala Gajah
Kampong Kijang
Kampong Kota
Kampong Kota Aur
Kampong Kuala Bekah
Kampong Kuala Juru
Kampong Kuala Tasek
Kampong Kubang Buaya
Kampong Kubang Menderong
Kampong Kubang Puyu
Kampong Kubang Semang
Kampong Kubang Ulu
Kampong Kubu
Kampong Lahar Ikan Mati
Kampong Lahar Kepar
Kampong Lahar Minyak
Kampong Lahar Tambun
Kampong Lahar Tembun
Kampong Lahar Tiang
Kampong Lahar Yooi
Kampong Lembah
Kampong Lima Kongsi
Kampong Long Tambang
Kampong Lubok Banting
Kampong Machang Bubok
Kampong Makam
Kampong Makau Suah
Kampong Manggis
Kampong Manggis
Kampong Masjid
Kampong Masjid
Kampong Masjid
Kampong Masjid Baharu
Kampong Masjid Timah
Kampong Matahari Jatoh
Kampong Mengkuang
Kampong Mengkuang
Kampong Mengkuang Pa' Taha
Kampong Mengkuang Tandop
Kampong Mengkuang Titi
Kampong Mengkuang Ulu
Kampong Mesjid
Kampong Nanas
Kampong Naran
Kampong Nelayan
Kampong Nyiur Sebatang
Kampong Pa Boi
Kampong Pa Thau
Kampong Pa' Mong
Kampong Padang
Kampong Padang Ibu
Kampong Padang Kerai Kechil
Kampong Padang Lalang
Kampong Padang Songson
Kampong Padang Tembesu
Kampong Padang Tembesu
Kampong Padang Tembusu
Kampong Pajak Song
Kampong Pantai Acheh
Kampong Pantai Kapas
Kampong Pasir Gebu
Kampong Paya
Kampong Paya
Kampong Paya
Kampong Paya Keladi
Kampong Paya Kongsi
Kampong Pek Sin
Kampong Pelet
Kampong Pengkalan
Kampong Pengkalan Machang
Kampong Perlis
Kampong Perlis
Kampong Permatang
Kampong Permatang Ara
Kampong Permatang Batu
Kampong Permatang Benuan
Kampong Permatang Berangan
Kampong Permatang Bertam
Kampong Permatang Binjai
Kampong Permatang Bogak
Kampong Permatang Bogok
Kampong Permatang Buloh
Kampong Permatang Damar Laut
Kampong Permatang Durian
Kampong Permatang Indah
Kampong Permatang Janggus
Kampong Permatang Kabu
Kampong Permatang Kapas
Kampong Permatang Kerai Besar
Kampong Permatang Kuang
Kampong Permatang Manggis
Kampong Permatang Masjid
Kampong Permatang Pak Ali Rahman
Kampong Permatang Pak Elong
Kampong Permatang Pasir
Kampong Permatang Pauh
Kampong Permatang Rambai
Kampong Permatang Rawa
Kampong Permatang Rumenia
Kampong Permatang Sintok
Kampong Permatang Star
Kampong Permatang Sungai Dua
Kampong Permatang Tengah
Kampong Permatang Tepi Laut
Kampong Permatang Timbun
Kampong Permatang Tinggi
Kampong Permatang To' Mahat
Kampong Permatang Tok Gelam
Kampong Pertama
Kampong Petani
Kampong Petaseh Langsat
Kampong Pisang
Kampong Pokok Tampang
Kampong Pondok Upeh
Kampong Pulau
Kampong Pulau
Kampong Pulau Aman
Kampong Pulau Mertajam
Kampong Pulau Tengah
Kampong Raya Baharu
Kampong Sama Gagah
Kampong Sapuloh
Kampong Seberang
Kampong Seberang Paya
Kampong Seberang Paya
Kampong Sekolah Juru
Kampong Selamat
Kampong Sepuloh
Kampong Serani
Kampong Seronok
Kampong Setol
Kampong Setol
Kampong Setol
Kampong Setul
Kampong Setul
Kampong Shee Tan
Kampong Siam
Kampong Siam
Kampong Simpah
Kampong Sirih
Kampong Sungai Acheh
Kampong Sungai Ara
Kampong Sungai Baong
Kampong Sungai Batu
Kampong Sungai Buaya
Kampong Sungai Buloh
Kampong Sungai Burong
Kampong Sungai Dua Laut
Kampong Sungai Duri
Kampong Sungai Gelugor
Kampong Sungai Kedak
Kampong Sungai Keluang
Kampong Sungai Kluang
Kampong Sungai Korok
Kampong Sungai Kulim
Kampong Sungai Lokan
Kampong Sungai Nyor
Kampong Sungai Pinang
Kampong Sungai Rambai
Kampong Sungai Rambai
Kampong Sungai Rusa
Kampong Sungai Semambu
Kampong Sungai Semilang
Kampong Sungai Tembus
Kampong Sungai Tiram
Kampong Sungai Tongkang
Kampong Sungai Udang Besar
Kampong Sungai Udang Kechil
Kampong Surau
Kampong Tambang
Kampong Tanah Liat
Kampong Tandok
Kampong Tanjong Putus
Kampong Tanjong Rambai
Kampong Tasek
Kampong Tasek Junjong
Kampong Tasok
Kampong Tebiar
Kampong Tebing Tinggi
Kampong Tebok Jawa
Kampong Telok
Kampong Telok
Kampong Telok
Kampong Telok Tempoyak Besar
Kampong Telok Tempoyak Kechil
Kampong Tengah
Kampong Tengah
Kampong Tengah
Kampong Terang
Kampong Terus
Kampong Titi Serong
Kampong Titi Tras
Kampong To' Bedoh
Kampong To' Bedu
Kampong To' Ebor
Kampong To' Ganti
Kampong To' Kangar
Kampong To' Panjang
Kampong To' Suboh
Kampong Tok Bedo
Kampong Tok Bedoh
Kampong Tok Bedu
Kampong Tok Hamid
Kampong Tok Labu
Kampong Tok Otek
Kampong Trang
Kampong Uma
Kampong Wan Chik
Kampung Pantai Aceh
Kampung Penaga
Kampung Si Nibong
Kampung Sungai Aceh
Kampung Sungai Tembus
Kapala Batas
Kapala Gajah
Kebun Besar
Kebun Sireh
Kebun Sirih
Kelawai
Kepala Batas
Kepala Gajah
Kongsi Sepuloh
Kota
Kota Aur
Kuala Jalan Baharu
Kubang Buaya
Kubang Semang
Kubang Ulu
Kubor Kayu Mati
Laboh Banting
Lahar Bubok
Lahar Bubu
Lahar Endin
Lahar Ikan Mati
Lahar Kepah
Lahar Kepar
Lahar Minyak
Lahar Tabot
Lahar Tabut
Lahar Tiang
Lok Meriam
Lubok Batu
Lubok Binjal
Lubok Meriam
Machang Bubok
Makau Suah
Maklom
Marang Ara
Marbau Kudong
Mengkuang Tandop
Mengkuang Titi
Mengkuang To' Taha
Merbau Kudong
Mount Pleasure
Nangka Mambong
Negeri Pulau Pinang
Nibong Tebal
Nibong Tepal
Nibung Tebal
Nyiur Sabatang
Nyiur Sabatang
Nyor Sabatang
Pa Boi
Pa Thau
Pa' Mong
Padang Bekah
Padang Benggali
Padang Buloh
Padang Chempadak
Padang Chempedak
Padang Chung Soon
Padang Ibu
Padang Manora
Padang Temesu
Padang Temusu
Pagar
Pagar Teras
Pagar Tras
Pajak Song
Palau Betong
Pantai Kapas
Parit To' Mandin
Parit Tok Mandin
Pasir Gebo
Paya Ayer Hitam
Paya Kladi
Paya Temusu
Pekan Baharu
Pekan Darat
Pelandok Jatoh
Penaga
Penang
Penanti
Pengkalan Batu Kawan
Pengkalan Tambang
Perai
Permatang Ara
Permatang Bakar Kapor
Permatang Bendahari
Permatang Benuan
Permatang Berah
Permatang Bertam
Permatang Binjai
Permatang Bogak
Permatang Bogak
Permatang Buloh
Permatang Che' Tak
Permatang Haji Hassan
Permatang Janggus
Permatang Janggus
Permatang Kanchut
Permatang Kebun Sireh
Permatang India
Permatang India
Permatang Kerian
Permatang Kling
Permatang Krai
Permatang Krian
Permatang Kriang
Permatang Kuala
Permatang Kuang
Permatang Kuang Besar
Permatang Kuang Kechil
Permatang Kuching
Permatang Lanjut
Permatang Maklom
Permatang Manggis
Permatang Merbau
Permatang Pa' Maras
Permatang Pa'Ilong
Permatang Pasir
Permatang Pasir
Permatang Pau
Permatang Pauh
Permatang Pauh
Permatang Rambai
Permatang Rambai
Permatang Rawa
Permatang Rawa Tengah
Permatang Setar
Permatang Sintok
Permatang Sireh
Permatang Star
Permatang Sungai Dua
Permatang Tenah
Permatang Tengah
Permatang Tengah
Permatang Tengah
Permatang Tiga Ringgit
Permatang Timbun
Permatang Tinggi
Permatang Tinggi
Permatang To' Bidan
Permatang To' Jaya
Permatang To' Kando
Permatang To' Kandu
Permatang To' Labu
Permatang To' Mahat
Permatang Tok Bidan
Permatang Tok Gelam
Permatang Tok Jaya
Permatang Tok Jaya
Pinang
Pinang George Town
Plandok Jatoh
Pokok Jenereh
Pokok Keras
Pokok Machang
Pokok Manggis
Pokok Nangka
Pokok Sena
Prai
Pulau Betong
Pulau Mertajam
Pulau Tikus
Rantau Panjang
Relau
Sama Gagah Dalam
Selarong Gajah
Sempang Ampat
Si Dua Besar
Simpang Ampat
Simpang Ampat
Simpang Ampat
Simpang Empat
Simpang Empat
Simpang Tiga
Sungai Bakap
Sungai Bakau
Sungai Dua
Sungai Dua Bukit
Sungai Kechil
Sungai Lembu
Sungai Lintah
Sungai Lokan
Sungai Pinang
Sungai Puyu
Sungai Setar Besar
Sungai To' Tuntong
Sungei Acheh
Sungei Ara
Sungei Bong
Sungei Buaya
Sungei Burong
Sungei Dua
Sungei Durr
Sungei Kedak
Sungei Kerak
Sungei Korok
Sungei Rambai
Sungei Rambai
Sungei Rusa
Sungei Semilang
Sungei Sintok
Sungei Star Besar
Sungei Tembus
Sungei Udang Besar
Sungei Udang Kechil
Sunger Buaya
Tanah Liat
Tanjong Berembang
Tanjong Katupat
Tanjong Ketupat
Tanjong Putus
Tanjong Tokong
Tasek
Tasek Gelugor
Tasek Gelugur
Tasek Glugor
Tebing Tinggi
Telaga Batu
Telok Ayer Tawar
Telok Bahang
Telok Behang
Telok Ipil
Telok Kumbar
Telok Kumbar
Tiga Kongsi
Titi Panjang
Titi Perupok
Titi Prupo
To' Kangar
To' Suboh
Tok Jawa
Utan Nibong
Val d'Or
Wellesley
Back to top
View user's profile Send private message
penhijau
Sarjan
Sarjan


Joined: Apr 17, 2008
Posts: 340

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ada satu kampung kat Kuala Kurau Perak.... Kampung Raja basah..... Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
express
Kopral
Kopral


Joined: Feb 26, 2008
Posts: 200

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

penang rocks!
Back to top
View user's profile Send private message
abuasap
Kopral
Kopral


Joined: Sep 15, 2008
Posts: 153
Location: TENGAH KIRI KANAN ATAS BAWAH.HANDLE WITH CARE.

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

zanie wrote:
Kg Tok Imam Lapar kat Kuala Berang..yang kelakarnya selang beberapa kilometer ada pulak Kg. nasi Dingin. Dah kalau lapar sangat tok Imam tu, makan jelah nasi dingin kat depan nun..macam dalam cerita lebai malang pulak!
Mr. Green

Razz Lapar benar tok imam kg mu nihh....tak makan berapa hari. mungkin pose sebulan lepas tu kena makan nasi dingin(basi)...kah.kah..kah.akakkk Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
paksi
Sarjan
Sarjan


Joined: Aug 13, 2008
Posts: 347
Location: KL LAAA

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

ibnuhasan wrote:
KUAK di Kuala Kangsar Arrow

SAUK di Kuala Kangsar Arrow

KATI di Kuala Kangsar


JENALIK (peristiwa jenalik)pun kt KUALA KANGSAR Gak. Mr. Green Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
Redland
Pegawai Waran
Pegawai Waran


Joined: Apr 29, 2008
Posts: 1026
Location: Redland

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

Kg. Telur Malik : Jitra Kedah Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
hatred
Prebet
Prebet


Joined: Aug 24, 2005
Posts: 35

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Kg Menyorok kat Serendah, Selangor
Back to top
View user's profile Send private message
cempul
Sarjan
Sarjan


Joined: May 30, 2008
Posts: 377

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

SEMANGGOL

CERITANYA MACAM NI.......

SEMANG MAIN BOLA MASUK DALAM GOL

PENYOKONG BERSORAK

SEMANG GOL...

SEMANG GOL...

SEMANG GOL...

SEMANG GOL...

JADILAH SEMANGGOL
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    TranungKite Online Forum Index -> Borak Umum atau bersahaja All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  Next
Page 23 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
               
Letupan Bom

Sila Klik
28 Dis - Benazir Bhutto (21 Jun 1953 - 27 Disember 2007) telah terbunuh dalam serangan berani mati dalam satu rali perarakan parti..
Rintihan..

Sila Klik
30 Dis - Solat hajat diperkarangan kompleks Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu...
Punk Hadhari..

Sila Klik
1 Jan - Pakaian dan stail diorang kat bawah ni jenis apa? Punk ke, Gothik ke, Skinhead ke? Susah beb gua nak menjawab... Inilah Terengganu Bestari!
Kerajaan tetap zalim...

Sila Klik
26 Sept - Hari ini bermula jam 12 tgh, rakyat berkumpul di Masjid Jamek, KL utk menyatakan bantahan mereka terhadap tindakan kerajaan Malaysia menggunakan ISA..

* Klip pada pada paparan gambar untuk melihat lebih banyak lagi gambar menarik...


REFORMASI
Tranung Kite
Laman M@rhean
Detikdaily
Buletin Online
klpost.com
Jiwo Kelete
Bukit Besi OnLine
Pemuda Wilayah
Jasin Daily
Pemuda BukitKatil
Kedahlenie..!!
no2 umn0
Utara Online
Siasahdaily
PORTAL
Kampus Negara
Pemuda Seremban
Mahasiswa Kini
ar-Romli
DarulBayan
I Luv Islam
Terjah
Statesman
Buletin Purnama
Sabah Kita
Politic Today
Rakan Usrah
Kelate Kito
Tranung Lening
ANALISIS ISU/BERITA
Tarmizi Mohd Jam
Kopitiam Bang Nan
Pink Turtle
Ahli Parlimen PAS
A.M.K.NS.
Perisik Rakyat
Rozmal Malakan
Republik kata
Go Malaysia
BLOGGER
Roslan SMS Corner
Amin Iskandar @ Black
...penarik beca
A L- H U S S E Y N
Amdang 81
Ketua Perusuh
Tun Telanai
Faisal Tehrani
Ibnu Hasyim
Merah Tinta
Ibrahim Baba
Fudzail
Cucu Mat Kilau
Anak Bapa
Cikgu Nuriís Online
Drs Idham Lim
Attakiri
Abu Ayysah
Suhaimi Taib
Redhuan D. Oon
Jed Yoong
Aktivis Nora
Dr. Hj. Hamirdin
Malaysia Waves
Sofi Wahab
Telahan Politik
Aduka Taruna
Blues Whereha
Nik Abdul Nik Aziz
Suhaizan Kayat
jahilGoBlog
Edyesdotcom
Bulan Penuh 2012
Lagenda Buta
Orang Klawang
Tok Pijat
Zahid Yusof
Taranama
Boneka, Penyu & SPR
Dr. Lo\' Lo\'
Jamaludin Md Isa
Helang Jagat
Meli Kapak Jangak
Hishamuddin Rais
Che Kamala
Rusli Islam
Ahmad Fadhil
Eddie Putra
Amirulreza
Rosli Salem
Tempe Goreng
Sokong PR
Janggut
Wan Nordin Yaacob
LAWAN ARUS
Tun Dr Mahathir
UMNO-Reform
Kadir Jasin
Sang Kelembai
Arah Kita
Rockys Bru
Screenshots
Mahaguru58
Kuda Kepang
Kickdefella
Jawatankuasa Ad-Hoc
Kuda Ranggi
Putera Maya
TAK AKTIF
Kelantankini
Ukhwah.com
Seberan
Adnan Ibrahim Al-Binjari
Media Islam
Ekonomi Islam
Akan dikeluarkan...
AKHBAR
Harakah Daily
Suara KeAdilan
Malaysiakini.com
Agenda Daily
Malaysia Today
Bernama
Utusan Melaysia
Berita Harian
Harian Metro
Berita RTM
The Star
The Star Melayu
Malaysia Insider
Sinar Harian
Kosmo
Siasah
Wasilah Online
Newskini
WEBBLOG POLITIK
Apa Ada Pada Nama
Mai Bincang-bincang
Pemuda Insaf
Al Banjari
Kamarudin Sidek
Desa Kerayong
Peghelih La...
Lord Azaab
Ilham Najmi
nakmarah...marahlah!
Barisan Untuk Rakyat
ASAM lambunau
Hashim Habeed
Ilmuan
Cenangau
Minta 5 Minit
Tawan Pekan
Tak Gedebe
Penawar Rindu
Beras Terpilih
Kuda Trojan
Seri Iskandar
Warta Nasional
Kembara Salik
PakNgah 70
Jendela Hikmah
Pemuda PAS Sura
Hasbullah Pit
syifa arjuna
..harapan tidak buta
In Deep tots
Forum Maya Intelek Muda
Selangor Today
Wartawan Rasmi LR
Hikayat Putera Batu
Alahai-Apa-Ni
Lot 250
Pengembara Jalanan
Anak Bapak
An Nasru
Harapan Baru
Ustaz Muktar
Mejoh
Silembiks
Talkjanz.com
Anak Kecil Main Api
FadhilNor & Rakan
Dr Speaker
WEBBLOG CP
Bukan Kerana Nama
Mohd Nasir
Tau Takpe
Kerabu Bersuara
Harapan Malaysia
Berfikir Dengan Waras
Barisan Rakyat
Demi Membela Islam
Skuad Batu Caves
WEBBLOG UMUM
Fikir2 Renung2
Jiwa Kita Merdeka
Ikan Pekasam..
Hembusan
Rampai Seri
Kereta Mayat
Syakur Ibrahim
Zulzaidi
Bangkit Dgn Sebuah Cita
SetiapKejadiahBerhikmah
Fi Thorikillah
Harisfadila.com
Unpublished Notes
Kami Perihatin
HalimIslam
Maliki Xp Blog
Sosialis Kanan
Ikatan Ilmu
Runtuh Kebatilan
Peduli Rakyat
Malaysia Tanah Air Ku
bawean termenung
Topeng Sakti
Ibnu Mustafa
WEBBLOG B.I.
My Game
Juctice4all Kuantan
Pakatan Rakyat
729 NO ISA
Kata Tak Nak
Angin Perubahan
KakiBlog
Harism Ibrahim
Barking Magpie
FORUM @ e-GROUPS
Forum Gerak Reformasi
Guru Reformasi Online
Forum UMNO-Reform
Halaqah.Net
Shoutus Syabab
E-Minda Kita
IZ Forum Cak
Forum Al-Tawbah
PARTI POLITIK
Parti Islam Se-Malaysia
Pemuda Pas Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Dewan Ulamak Pusat
Pas Kelantan
Pas Kedah
PAS Negeri Sembilan
Pas Penang
PAS Melaka
DPP Kelantan
DPP Johor
DPP N9
PAS Bukit Bendera
PAS Johor Bahru
Pas Jelebu
PAS Bangi
Pas Subang
Pas Batu
PAS Bakri
PAS Parit Buntar
DPP Padang Serai
DPP Pasir Gudang
DPP Wangsa Maju
DPP Kuala Trg
DPP Sik
DPP Demit
DPP Kemaman
DPP Pengkalan Chepa
DPP Rompin
DPP Putrajaya
DPP Lumut
DPP Padang Besar
DPP Jerantut
DPP Muadzam Shah
DPP Besut
DPP Jempol
DPP Maran
MTD Guchil
MTD Peramu Jaya
MTD Tg Lumpur
MTD Pulau Tawar
MTPD Sura
Dar At-Tarbiyyah
CP Bandar Bukit Mahkota
Pemuda PAS Rasa
Pemuda PAS Jln Yadi
Lajnah Pekerja
KeAdilan Rakyat
Angkatan Muda KeAdilan
Keadilan Johor
AMK P. Pinang
KeAdilan Sri Gading
Keadilan Batu
AMK Batu
DAP
PERTUBUHAN/NGO
P.U.M.
Aliran
Suaram
Fomca
Muslim Consumer
Darul Izzah
Halal Jakim
Amal Malaysia
Jabatan Amal
PASTI Kelantan
Tunas Islam
Nisa W. Persekutuan
Nisa Negeri Sembilan
Nisa Pekan
BERSIH
Bersih N9
GERAK
Pemuda Bersamamu
Skuad Waja Terengganu
MAMPAT
GAMIS
Khidmat Meru
PIMPINAN
PIMPINAN PAS
Nasharudin Mat Isa
Husam Musa
Mustafa Ali
Mohamad Sabu
Dr. Mohd Hatta
Haji Mahfuz
Mahfuz Omar II
Khalid samad
Dr. Syed Azman
Ust. Ahmad Awang
Dr. Lo Lo
Iskandar Abdul Samad
Drs. Khalil Idham Lim
Ustaz Nasir Zakaria
Dr. Halimah Ali
Subky Latif
Herman Samsudeen
Adly Zahari
Azizi Abdullah
Aiman Athirah Al Jundi
PIMPINAN PKR
Anwar Ibrahim
Azmin Ali
Tian Chua
Zulkifli Noordin
CheguBard
YB Fuziah Salleh
YB Mohammad Fairus
PIMPINAN DAP
Lim Kit Siang
KM - Lim Guang Eng
MP @ ADUN
N17 Gombak Setia
P99 Ampang
N19 Bukit Antarabangsa
Hulu Langat
N18 Bukit Payung
MP Kapar
Adun Titi Serong
Adun Chempaka

Semua YB Pakatan...
WEBSITE/LINK BARU..
Malayadaily
Al Brangi
Beras Melaka
PAS Caw. Shah Alam 2
Perak Bersatu
AMK Serdang
Betul Ka?
Abu Bahsyir Al Muqry
Pahang daily
Gaya Peneroka
Ustaz Amin
DPP Pertaling Jaya Sel
Jabatan Amal 2
Pemuda Pengkalan Chepa
Pancak Bicara
Lanh14
Rencana Rakyat
Cili Merah
Hati Sufi
Tukul Besi
Bumi Perak
Anak Reformasi
al-Futhuhat
Sabahdaily
AUDIO & VIDEO
WebRTV PAS
Terengganu Kini
WTV8 Altenatif
TV PAS
TVceramah
MyKuliah.Com
Grapes Nasyid
Siput Online
Pesan Untuk Umat
Amal Makrof
Hoh..?
Keadilan TV
TKOdaily
Kelab Greenboc
WorldTV
TV Utara
Kuliah Mazhab Akidah
Debat parlimen
Video Politik
Media Rakyat
Kuliah.net
Thinking Of Life
Malayaku
You Ceramah
TV Pakatan Rakyat
BICARA AGAMA
Ust Nasrudin
Zaharuddin.Net
Ustaz Muda
Ilmu & Ulama
Mesra Rakyat
The Rise Of Islam
Al-Bakistani
Al-Ahkam
SaifulIslam.Com
Harun Yahya
Jarum Emas
Tasek Pauh
Shamatun
Surau 2Faber
Sapaan Makrifat
Selak
Anda Tanya Saya Jawab
Isu Semasa Islam
Warisan Nabawi
Sampaikan Satu Ayat
Darul Mujahidin
Dr. Mohd Asri
Kebenaran Dari Allah
Ummah Online
Santapan Minda Pejuang
Ustaz Azhar Idrus
Akidah Alul Haq
Raja Ahmad Mukhlis
LUAR NEGARA
Republika Online
Kompas Cyber Media
Al Jazeera (English)
Al-Sofwah.or.id
Khalifah.com
Kavkazcenter.com
Al Manhaj
Majalah Ummi
Pattani Darulsalam
DUNIA ISLAM
Satu Umat
Al Muslimin
Suara Anak Muda
UMUM/LAIN-LAIN
Zulkiply Harun
Quran Online
Quran Flash
Laman PendidikanMY
Portal Pendidikan
Laman Emjay
Lowyat Net
Health Tips
Aiman Ku
Pondok AnNur
Nusa Mahsuri
Grafik Photoshop
Pondok
Karyawan Perak
Karya Cipta
DuniaICT
Pasir Puteh
Al-ahnaf Khat
Dunia Rossem
JARINGAN
Jaringan A Athoullah
My Jalinan
Sabilillah
Skoodeng
Calon & Blognya
Link Pas Sana-sini
Sopo Sentral
Shidinar Net
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

 
PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)


©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel :
tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.