Omak kau menjadil titik dan simbolik Penghijrah ahli dan pimpinan PKR kepada PAS
Tarikh : Thursday, May 18 @ 13:49:35 MYT
Topik : Luahan
Ambe hanya dengar khabar ni jauh-jauh. Sejauh mana kebenarannya tak tahu lah. Tapi ada isyarat parah sedang melanda PKR. Ke kanan salah ke kiri lagi salah. Serba serbi tidak kena. Nak marah kan PAS diarahnya semua ahlinya yang pegang jawatan dalam kerajaan kelantan letak jawatan. Bodoh pian apa...

Omak kau orang kuat Tan Sri Khalid Ibrahim semasa dalam PKR sehingga sekarang. Ambe tidak mengenali sangat dia kerana Omak ni seorang perempuan. Tapi dia hebat dan setia kepada bossnya.

Bosnya hilang jawatan, dia turut hilang jawatan, bosnya diserang dia tidak lari lintang pukang, bahkan dia membela dengan seluruh kekuatan yang dia ada.

Ruginya PKR buat musuh dengan TSKI dan OK. Mereka pejuang sejati yang berintergriti. TSKI dianiaya kerana tidak mahu ikut telunjuk pemimpin PKR yang ingin merompak harta kekayaan rakyat Selangor.

TSKI hilang jawatan Menteri Besar kerana tidak mahu melihat duit rakyat Selangor digunakan untuk Piliharaya Negeri Sarawak bagi memenangkan DAP dan PKR. Ini hakikatnya.

Bila TSKI khabarnya nak bersama PAS selepas dipecat, PAS menolaknya, sedangkan PAS boleh menambah satu Parlimen dan satu Dewan Undangan Negeri. Kenapa?

Ini kerana PAS mengekalkan prinsipnya tidak kianat dan memcuri Wakil Rakyat parti kawan atau lawan. Sebab mereka menang diatas tiket sesuatu parti semasa bertanding dahulu.

Sebaliknya PKR dan DAP selamba mengambil wakil Rakyat dan pemimpin parti kawan. Tengok Datuk Kamarudin Jaafar, Pro. Aziz Bari , Tan Sri Muhd dan ramai lagi. Sampai sekarang TSKI tanpa parti dan hanya mesra dengan PAS.

Berbalik pula kepada Omak Kau atau Hanisya.. bila dia sudah lama meninggalkan PKR bersekali dengan Bos dia yang dipecat, mungkin situasi Omak Kau berbeza dengan TSKI, mungkin dia diterima oleh PAS.

Perkembangan ini satu perkara yang sangat menarik. Mungkinkah Omak Kau menjadi simbolik penghijrahan ahli-ahli PKR ke dalam PAS?....Hanya masa menentukan.

Catatan Noja
Pekan Ajil
18 Mei 2017Diterbitkan oleh :
Ikatan Blogger Terengganu (IBT)
http://www.tranungkite.net/
Email : tranung2006@yahoo.com atau tranung2006@gmail.com
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap IBT
(Ikatan Blogger Terengganu)
This article comes from TranungKite Online (TKO)
http://www.tranungkite.net/x3
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/x3/modules.php?name=News&file=article&sid=34993