Isyarat jelas tukar k’jaan Terengganu – Satiful Bahri
Tarikh : Thursday, April 20 @ 15:16:54 MYT
Topik : Berita


KUALA NERUS: Janji bersyarat kerajaan Umno Terengganu kepada rak yat sekiranya Barisan Nasional (BN) berjaya me rampas semula kerusi Parlimen Kua la Nerus dan Kuala Te rengganu disifatkan se bagai tidak bertanggungjawab oleh Pesuruhjaya PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat.

Beliau mengulas tindakan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Razif yang berjanji akan me nawarkan skim sewa beli bagi rumah Projek Perumah an Rakyat (PPR) Padang Hiliran, Kuala Terengganu dan Bukit Nanas jika BN berjaya merampas semula dua kerusi Parlimen tersebut.

“BN yang memerintah Terengganu hari ini bukan sebuah kerajaan bertanggungjawab, saya rasa ini signal kepada rakyat supaya tukarlah (kerajaan BN sekarang),” kata Ustaz Saiful.

Kata beliau, apa yang disebut oleh Menteri besar itu menunjukkan sikap diskriminasi terhadap rakyat yang tidak menyokong BN.

“Jika Umno-BN gagal di Kuala Nerus, makna nya dia tidak tunai (janji) itu,” ujarnya ketika di temui di Majlis Makan Malam Dana PRU14 PAS Terengganu Ber sama Timbalan Presiden PAS, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man dekat sini baru ini

Ustaz Satiful Bahri yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Paka mendakwa janji yang sama di buat oleh Umno-BN terhadap mana-mana kawa san Dewan Undangan Ne geri (Dun) yang dimenangi PAS.

Katanya, peruntukan RM30 juta bagi pembangunan setiap Dun di negeri ini hanya disalurkan di kawasan yang dimenangi oleh Umno-BN.

“Kita harap rakyat sedar perkara ini dan tidak beri kuasa lagi kepada dia (Umno- BN) pada PRU14, akan datang,” jelasnya.

Diterbitkan oleh :
Ikatan Blogger Terengganu (IBT)
http://www.tranungkite.net/
Email : [email protected] atau [email protected]
Pandangan dalam laman ini tidak semestinya menunjukkan sikap IBT
(Ikatan Blogger Terengganu)
This article comes from TranungKite Online (TKO)
http://www.tranungkite.net/x3
The URL for this story is:
http://www.tranungkite.net/x3/modules.php?name=News&file=article&sid=34622