Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Lari Hukuman Pecah Amanah Ratusan Juta, Evangelis City Harvest Church Cuba Lari Ke Malaysia    Kelantan Kekal Di Tangan Pas: Prof Mohd Fuad Mat Jali    Sempadan baru SPR bakal lulus di parlimen    Terengganu Darul Runtuh - Runtuh Lagi    Menuju ke Pasar Chabang Tiga yang terabai oleh Pemerintahan UMNO Terengganu    Presiden PAS pada majlis sambutan CNY di Bandar K. Terengganu    PAS Umum M. Radhi Md Din Calon Pokok Sena tiba-tiba Mahfuz Melompat..    Calon PM Pakatan Harapan Terlalu Tua, Mental Sudah Tidak Cerdas, Kata Penyelidik    Dari ‘Mari Mengaji’, Ustaz Zamri "Mantop" ke Tanjong Karang lawan Noh Omar.    Siti Hasmah rasa sedih Dr M jadi calon PM  
Infomation
Iklan KiriUNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke tranung2006@gmail.com atau whatsapp/telegram kepada 011-1089 0461
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

486605669
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

28632

· Semalam

134842


Purata Hits
· Sejam

9,292

· Sehari

190,303

· Sebulan

5,792,925

· Setahun

69,515,096


Server Masa Server
· Masa

06:20:54

· Tarikh

23 Feb 2018

· Zon

+0800


Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS?
Posted on Friday, May 19 @ 20:18:15 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatuArtikel

Krisis exco Selangor ramai penulis mengulas dengan pelbagai tanggapan mengikut persepsi masing-masing. Sehingga hari ini perjalanan kerajaan Selangor masih berjalan seperti biasa dan seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku.

Ini bukan kali pertama, sebelum ini semasa PKR dikepelai Rafizi dan Saifuddin Nasution membuat fitnah 91 muka surat untuk menjatuhkan Tan Sri Khalid Ibrahim, kerajaan Selangor berjalan sepesrti biasa. Exco PAS kekal membantu TSKI melakukan tugas-tugas untuk mengerakan kerajaan Selangor.

Kerajaan Selangor masih kukuh sebagai kerajaan pembangkang dan UMNO "tersungkur lolai" tidak dapat berbuiat apa-apa daripada peluang yang baik tersebut atas sikap bijaksananya pimpinan PAS pada masa itu.

Kalau anda adalah pembaca boleh berfikir secara matang dan rasional, apa orang tak kata kepada Presiden PAS Abdul Hadi Awang dalam isu TSKI dan Exco Selangor pada masa itu. PAS membuat pelbagai kenyataan kenapa bersama TSKI serta kekal sebagai exco untuk mempertahankan Kerajaan Selangor daripada jatuh kepada UMNO. Pimpinan PAKATAN membuat tohmahan macam sekarang PAS TAMAK, PAS NAK JAWATAN, PAS SEKARANG KEBENDAAN... Cybertropper PAKATAN siang malam serang PAS atas isu ini.

Allah mengajar kita sabar dalam perjuangan. Akhirnya PAS berjaya membantu kerajaan PAKATAN RAKYAT (sebelum itu) kekal di Selangor.

Ternyata PAS benar. Fitnah dan tohmahan daripada rakan-rakan pembangkang PAKATAN ternyata beniat jahat kepada PAS. Semuanya dusta dan bohong.

PAS Putus Tahaluf dengan PKR

Bila PAS putus tahaluf dengan PKR, krisis Selangor kembali semula. PAS sekali lagi menunjukkan sikap yang bijak dalam menyelesaiakan isu ini dengan mengambil kepentingan rakyat Selangor lebih utama. Ini dipanggil BUDAYA POLITIK MATANG DAN SEJAHTERA (BPMS) yang ramai dikalangan penyokong PAKATAN HARAPAN tak faham kerana mereka tidak mendalami politik ISLAM.Dalam isu ini PAS membuat keputusan kekal sebagai exco. Azmin dan Wan Azizah juga menunjukkan kemantangan politik bila membuat kenyataan exco PAS kekal. Malah Azmin persetankan mereka yang cuba mengugat kestabilan kerajaan Selangor. Anda boleh baca di sini.

Kumpulan yang diSETANkan oleh Azmin terdiri daripada pimpinan PKR sendiri serta rakan PH tidak senang mereka mengoncang dan mengugat Azmin.

Selepas dipersetakan oleh Azmin, ada pimpinan PKR memberikan maklumat palsu kepada The Star akhbar MCA kononnya Azmin exco PAS letak jawatan. Biasa sebelum ini puak ini guna Sarawak Report untuk perkenakan PAS dengan tuduhan RM90 juta. Hanya tunggu masa selepas proses saman nanti berjalan "seekor demi seekor" pimpinan PH yang memberikan maklumat palsu kepada Sarawak Report akan didedahkan dan rakyat akan kenal celaka ini!!

Akhirnya biro politik PKR bermesyuarat tanpa Azmin membuat keputusan bahawa semua lantikan politik KEADILAN di dalam Kerajaan Negeri Kelantan diminta melepaskan jawatan-jawatan tersebut berkuatkuasa serta merta. Perkara ini telah disampaikan kepada Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Kelantan serta kedudukan PAS di dalam Kerajaan Negeri Selangor telah dibincangkan pada malam ini dan akan diputuskan pimpinan KEADILAN bersama YAB Dato’ Menteri Besar Selangor sekembalinya beliau dari lawatan rasmi ke luar negara.

Keputusan ini dikatakan cuba memerangkap PAS dengan melepas jawatan lantikan di Kelantan, maka memberikan tekanan kepada PAS untuk meletakkan jawatan lantikan di Selangor tanpa memerlukan PKR memecatnya.

Sebelum Azmin balik, balaci PAKATAN akan menyerang PAS untuk melepaskan jawatan bagi menunjukkan kononnya sikap 'gentleman'.

PAS bijak dalam permainan politik PKR dan PH. PAS tak terperangkap dalam isu ini.
Dua hari kemudian PAS 'passing' bola itu kepada Azmin. Tiga exco PAS akan kekal dalam kerajaan negeri Selangor sehingga Menteri Besar Datuk Seri Azmin Ali membuat keputusan dan mendapatkan perkenan Sultan Selangor, kata Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan.

Ini satu strategi politik yang sangat baik yang PAS buat.

PAS diserang dalam isu ini yang lebai anggap sangat remeh dan tidak mempunyai hujah yang kukuh. Sekadar nak lepas geram bolehlah!!


Misalnya Lim Guan Eng kata PAS dan cerai talak 3 masih nak duduk sekali. Setahu lebai yang cerai talak 3, Dr Hatta Mohd Ramli, Khalid Samad dan beberapa orang lagi puak PAN. Baiah cerai isteri talak 3 tapi kerana tamakan kedudukan dan jawatan masih nak duduk sekali... Mereka anggap baiah tu sama dengan sumpah, sekadar bayar kifarah. Allah pun mereka nak putar beli. Kalau rakyat lagilah!!

Ada yang kata dah putus tahaluf kenapa nak kekal exco?
Lebai tanya dah keluar PAS tapi kenapa masih kekal MP dan DUN?? Misalnya puak PAN dan Kamarudin Jaffar yang masuk PKR? Mana lebih bermaruah, kamu betanding atas PAS tapi buat lari kerusi. Exco hanya lantikan kerajaan negeri yang berbeza dengan kerusi MP dan DUN.

Mana maruah kamu? Kata kepada orang tapi punggung penuh dengan najis!
Isu pecat exco Semangat 46 semasa PAS bersama S46 dulu telah dimainkan oleh Saifudin Nasution yang kini facebooker makan dedak DAP sedang rancak sebar telah dijawab oleh lebai dalam artikel ini. Sila baca di sini.

Mari kita belajar Hari ini dalam sejarah...
ADUN PMS46 TENDONG MASUK PAS (28 FEBRUARI 1998)

PADA hari ini dalam tahun 1998, ADUN Parti Melayu Semangat 46 (PMS46) kawasan Tendong, Cikgu Hussein Ahmad telah mengumumkan penyertaan beliau ke dalam PAS setelah partinya dibubarkan dan pimpinan utamanya menyertai semula Umno pada 8 Oktober 1996. Krisis hubungan PAS -PMS46 yang tercetus selepas Pilihan Raya Umum 1995 telah memecahkan kerjasama PAS-APU apabila pemimpin PMS46 Kelantan berterusan menyerang Kerajaan Negeri sehingga tiga ADUN-nya menyatakan keinginan menyertai PAS.

Tiga wakil rakyat tersebut ialah anggota Exco, Kapten (B) Mohd Noor Ahmad (Pulai Chondong), Cikgu Haji Nordin Yaakub (Kelaburan) dan Cikgu Haji Hussein Ahmad (Tendong). Walau bagaimanapun, ADUN Pulai Chondong telah meninggal dunia pada 4 Disember 1996 sebelum sempat menyertai PAS, sedangkan ADUN Kelaburan telah menyertai PAS pada 19 Julai 1997, sekali gus membolehkan beliau dilantik sebagai Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kota Bharu pada 10 September 1997 dan terus kekal sebagai ADUN PAS sehingga 2004.


Perubahan politik di Kelantan yang berlaku selepas Pilihan Raya Umum 1995 bukan sahaja menyebabkan pembubaran PMS46 pada 6 Oktober 1996 yang diikuti oleh penyertaan mereka ke dalam Umno pada 8 Oktober 1996, tetapi turut menyebab anggota Exco Kerajaan Kelantan dari PMS46 terpaksa meletakkan jawatan pada 9 Disember 1996 dan diikuti oleh kekalahan mereka dalam Pilihan Raya Kecil Pulai Chondong pada 7 Januari 1997 di mana PAS berjaya merampas semula kerusi yang dahulunya diwakili oleh PMS46. Pada 27 Mei 1997, empat wakil rakyat PAS telah dilantik sebagai anggota Exco menggantikan wakil dari parti serpihan Umno yang dibubarkan itu.


Pembubaran PMS46 untuk menyertai Umno menjadi lebih malang apabila Majlis Tertinggi Umno pada 28 November 1997 hanya menerima 10,000 sahaja daripada 120,000 permohonan bekas ahli PMS46 untuk menyertai semula parti itu. Pembubaran PMS46 inilah yang menyebab bekas-bekas wakil rakyat mereka memilih menyertai PAS, bukannya membawa lari kerusi yang dimenangi atas tiket PMS46 untuk mengkhianati parti mereka dengan menyertai PAS. Apabila PMS46 dibubarkan, tiga bekas ADUN-nya melihat menyertai PAS lebih baik dari menyertai semula Umno.


Cikgu Hussein Ahmad yang menjadi ADUN Tendong semenjak 1995 dengan mengalahkan calon BN, Mohd Yaman Mohamad dengan majoriti 587 undi telah mengisytiharkan
penyertaannya ke dalam PAS pada 28 Februari 1998. Menghargai komitmen beliau terhadap perjuangan Islam, pada 2 September 1990, beliau dilantik sebagai Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kota Bharu berkuat kuasa mulai 1 Januari 1999 hingga 30 Jun 2000 sebelum diganti oleh Haji Ramli Abu Bakar. Beliau terus istiqamah bersama PAS sehingga meninggal dunia pada 2008.
Ini Saifudin Nasution tak faham. PAS suruh pecat kerana menggugat kerajaan ANGKATAN (APU) bila menyertai UMNO. Di Selangor tak ada kes nak sertai UMNO yang ada fitnah PAS-UMNO nak UG semenjak 2008 lagi ini dibuat oleh puak-puak JAHAT dalam PAS ketika nak menjatuhkan ulama dalam PAS. Mereka (termasuk IRC/IKRAM) nak rampas kepimpinan PAS. Tapi Allah selamatkan PAS sehingga suatu perkara yang lebai sendiri tak pernah terfikir bagaimana mereka yang JAHAT ini gugur satu persatu secara menyeluruh membersihkan PAS daripada anasir dalaman.

Ada tinggal lagi saki baki (orang kata karat), kalau kita sentai tak payah kuat mereka ini gugur dan ada yang akan gugur sendiri tak payah kita sentai...

Berani ke Azmin Pecat Exco PAS?

 

Sekarang bola berada di kaki Azmin. Nak pecat exco tak payah. Lihat aje TSKI pecat semua exco kekal exco PAS sahaja. Ada payah ke?

Yang perlu dibuat hanya perkenan Sultan mengikut Undang-undang Kerajaan Tubuh Negeri Selangor 1959.

Kepemimpinan PAS Selangor membuat keputusan untuk menarik diri daripada kerajaan campuran yang diketuai PKR, jika Menteri Besar, Datuk Seri Azmin Ali memaksa tiga Exco daripada parti itu meletak jawatan.

Kepimpinan parti negeri itu memutuskan bahawa semua 13 wakil rakyat akan melepaskan jawatan dalam kerajaan negeri jika Azmin terus menerima tekanan daripada sekutu pakatan harapan untuk mengasingkan PAS.

Keputusan itu dibuat pada mesyuarat yang dipengerusikan oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Sallehen Mukhyi.

Keputusan ini akan dibawa ke PAS pusat untuk makluman.

Jika Azmin pecat exco PAS, dan keputusan itu benar-benar menjadi kenyataan, sudah pasti akan menggugat kestabilan kerajaan negeri.

BERANIKAH PKR menghadapi situasi ini?

Akhir sekali,
Kebijaksaan politik yang dimainkan oleh kepimpinan PAS sebenar telah menolak satu pandangan yang mengatakan selepas ramai pimpinan dikalangan profesional meninggalkan PAS menubuhkan parti baru PAN maka PAS akan kehilangan pemikir, pengatur dan perancang dalam politik. Tapi ternyata andaian itu meleset sama sekali dan PAS menunjukkan prestasi yang lebih baik.

Malah PAS dilihat sangat berwibawa dengan kenyataan-kenyataan media lebih kemas, politik yang sukar dibaca dan keputusan sesuatu perkara nampak lebih tertib dan teratur tidak seperti dulu, tak habis mesyuarat AJK PAS Pusat 'facebooker' sudah menulisnya. Tidak ada lagi "Usrah Barbican" mengatur politik PAS.

Tidak mustahil PAS akan menjadi kuasa politik yang kuat untuk Islam dan Melayu dalam negara ini.Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada tranung2006@gmail.com. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi tranung2006@ gmail.com
Artikel Hari Ini

Lari Hukuman Pecah Amanah Ratusan Juta, Evangelis City Harvest Church Cuba Lari Ke Malaysia

Kelantan Kekal Di Tangan Pas: Prof Mohd Fuad Mat Jali

Sempadan baru SPR bakal lulus di parlimen

Terengganu Darul Runtuh - Runtuh Lagi

Menuju ke Pasar Chabang Tiga yang terabai oleh Pemerintahan UMNO Terengganu

Presiden PAS pada majlis sambutan CNY di Bandar K. Terengganu

PAS Umum M. Radhi Md Din Calon Pokok Sena tiba-tiba Mahfuz Melompat..

Calon PM Pakatan Harapan Terlalu Tua, Mental Sudah Tidak Cerdas, Kata Penyelidik

Dari ‘Mari Mengaji’, Ustaz Zamri "Mantop" ke Tanjong Karang lawan Noh Omar.

Siti Hasmah rasa sedih Dr M jadi calon PM

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Artikel
· News by KetamBatu


Most read story about Artikel:

PANAS!! Video Ahli Parti Syaitan sedang beribadat tersebar!! Saksikan!!

Senarai Kekayaan Anak-Anak Menteri Malaysia.Gila Punya Kaya...

Ustazah Mashitah jelaskan hukum beliau salam dan cium Tangan Pak Lah?

Inilah punca katak Ibrahim Ali marah sangat pada Anwar Ibrahim

Adolf Hitler Peluk Islam & Meninggal di Indonesia
Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS?" | Login/Create an Account | 19 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by uncle_melly on Friday, May 19 @ 21:14:16 MYT
(User Info | Send a Message)

Haha..lebai malang meroyan lagi. melalak2 harapkan semoga MB Azmin pecat exco PAS tu agar selangor tak stabil. lepas tu lebai malang boleh tuduh PH gila kuasa dan jawatan. 

Jangan risau wahai lebai, exco PAS ni takkan dipecat. PKR parti cool. tak mcm perangai syaiton yg diamalkan PAS suka gocoh sana sini, putuskan silaturrahim sana sini.

Lebai sila cuba lagi 
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by pang5siber on Friday, May 19 @ 22:08:00 MYT
(User Info | Send a Message)
kalau pkr ada kemaluan pecat aje la.Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by pang5siber on Friday, May 19 @ 22:14:49 MYT
(User Info | Send a Message)
jangan tggu dakhinzir menyalak gila hgga nk gigit azmin dah le, sbb dakhinzir nk beri jawatan curi ayam kat PAN pulak tanpa pilihanraya. PAN adalah parti curi ayam jawatan tanpa pilihanraya. bkn senang nak jadi ahli parlimen macam khalid smackdown buat lari kerusi pas. skit lg bila nampak pan tak kuat lg buat lari kerusi pan pulak tapi pakai jersi umno ha ha.Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by pang5siber on Friday, May 19 @ 22:29:51 MYT
(User Info | Send a Message)
Jika mana2 adun yg letak jawatan didalam kawasan calon kemenangannya samada mati atau hidup maka kekosongan itu perlu diisi dgn mgadakan pilihanraya kecil, itu peraturan spr. Dapig,pkr,pan dan ppbm ingat dia sudah kuat sangat hgga blh sembelih org2 melayu islam di selangor atas darat kering huhu. Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by InfoTerkini on Friday, May 19 @ 22:47:41 MYT
(User Info | Send a Message)
azmin jgn pecat .. adun pkr dan dap pun dah setuju x nak azmin pecat .. sekarang bola di kaki Pas .. x letak jawatan Pas akan menanggung malu sampai pru ..Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by pang5siber on Friday, May 19 @ 22:58:55 MYT
(User Info | Send a Message)
pulak dah, main uturn macam tun taik jgk. pkr nk urustadbir sngor macam mane. cara pengurusan dan pentadbiran pun bodoh. matlamat nk menipu,fitnah,rasuah,salahguna kuasa & rompak wang negara aje dlm kepala.Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by jung_mende on Saturday, May 20 @ 01:34:47 MYT
(User Info | Send a Message)

Tunggu MB Azmin pulanglah dlu nanti kite tgk camne kenyataan beliau..bola skarang dikaki MB..tungguuuuu

Zasssdds 
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by InfoTerkini on Saturday, May 20 @ 06:24:29 MYT
(User Info | Send a Message)

pas yg buat taik pas la yg cuci apa pula mb .. dasar bengap x tau malu keboluq jawatan rela hilang maruah .. mana mau taruh muka ... bola di kaki pas ... 

 

Azmin jgn pecat, exco tak letak jawatan pas malu selamanya ... 
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by Ehsan on Saturday, May 20 @ 06:52:00 MYT
(User Info | Send a Message)

Azmin bersedialah dgn perangkap samar puak2 kamu..yg pernah lupa kamu diselamatkan selama in olih PAS   klu tidak dah lama  ...

Jgn pernah lupa Melayu..siapa sekeliling kamu .Allah dah beti anaran dlm Quran .hati2 dan waspada dgn musang2 yg berbulu ayam

Jln selamat ialah kembali kpd Allah dan Rasulnya

 Nadihat dan pesan sebagai bangsa melayu dan hamba Allah

Allahu Akbar 
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by terunaislam on Saturday, May 20 @ 07:07:44 MYT
(User Info | Send a Message)
Kamarudin jaafar dan 2org adun lompat pan tu ada maruah tak...bola dikaki 3 orang tu...😂😂😂Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by pang5siber on Saturday, May 20 @ 07:20:41 MYT
(User Info | Send a Message)
pemimpin2 pkr muka tak malu, buat kerja menipu,menfitnah,merompak wang,rasuah. lps tu suruh org yg tidak menipu macam mereka letak jawatan, ajaran sesat ke?Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by InfoTerkini on Saturday, May 20 @ 08:20:45 MYT
(User Info | Send a Message)

nak banding dgn adun lompat lagi bengap .. dah2 la guna hujah air liur basi ..

dari segi konvensyen politik dan prinsip, putus hubungan MESTI letak jawayan dlm pentadbiran .. noktah!
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by haruanlubuk on Saturday, May 20 @ 08:51:42 MYT
(User Info | Send a Message)

adun katak tu xnk jadi cine buta sama2 ka? tukar2 bini dulu...

 

 
Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by irwan_budiman on Saturday, May 20 @ 09:13:08 MYT
(User Info | Send a Message)
yang duk dalam PH, kebanyakkan orang-orang jahat yang sejak dari dulu lagi sebenarnya nak merosakkan negara. tapi jauh lebih dahsyat daripada BN. sebab, sasaran PH ialah al-Quran dan ummat islam!! aku dah mula nampak kerangka besar partai politik-partai politik dalam PH nie. semuanya sekte yang sesat lagi menyesatkan. lagi bahaya daripada BN.

demi ALLAH da Rsaw.
kita sedang mendepani ancaman daripada tentera Dajjal al-masihi. angkatan perang IBLIS.
ramadhan yang bakal menjelang tiba. hati-hati semua.
banyakkan amal soleh dan tinggalkan maksiat.

Re: Balik Brussels Belgium, Beranikah Azmin Ali Pecat Exco PAS? (Score: 1)
by terunaislam on Saturday, May 20 @ 12:10:01 MYT
(User Info | Send a Message)
Aik berani pulak dia sebut hal konvensyen dan prinsip?!!!😂😂😂...x malu ke nk sebut perkataan prinsip tu?hahaha...lompat parti ada prinsip lg ke?😂😂😂...aku rasa kalu 3 org adun lompat tu baca post dr barua diorang mesti diorang rasa nk muntah dan ketawa dlm ati diorang mesti fikir kenapa barua diorang ni sanggup ckap hal prinsip yg diorang pon tak berani nk sebut hahaha...mmg barua champion no 1 lah 😂😂😂...prinsip?!!!😂😂😂BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.