Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Lari Hukuman Pecah Amanah Ratusan Juta, Evangelis City Harvest Church Cuba Lari Ke Malaysia    Kelantan Kekal Di Tangan Pas: Prof Mohd Fuad Mat Jali    Sempadan baru SPR bakal lulus di parlimen    Terengganu Darul Runtuh - Runtuh Lagi    Menuju ke Pasar Chabang Tiga yang terabai oleh Pemerintahan UMNO Terengganu    Presiden PAS pada majlis sambutan CNY di Bandar K. Terengganu    PAS Umum M. Radhi Md Din Calon Pokok Sena tiba-tiba Mahfuz Melompat..    Calon PM Pakatan Harapan Terlalu Tua, Mental Sudah Tidak Cerdas, Kata Penyelidik    Dari ‘Mari Mengaji’, Ustaz Zamri "Mantop" ke Tanjong Karang lawan Noh Omar.    Siti Hasmah rasa sedih Dr M jadi calon PM  
Infomation
Iklan KiriUNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke tranung2006@gmail.com atau whatsapp/telegram kepada 011-1089 0461
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

486606213
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

29176

· Semalam

134842


Purata Hits
· Sejam

9,292

· Sehari

190,304

· Sebulan

5,792,931

· Setahun

69,515,173


Server Masa Server
· Masa

06:28:39

· Tarikh

23 Feb 2018

· Zon

+0800


Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul
Posted on Friday, May 19 @ 20:07:59 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatuRespon

Seorang peguam, Syahredzan Johan, menuduh saya “bacul” kerana membuat laporan polis terhadap Hannah Yeoh tetapi tidak berani mengajak Hannah Yeoh berdebat mengenai kandungan buku beliau. Tulis Syahredzan Johan, “Orang yang bacul yang buat repot polis. Kenapa tak pi ajak Hannah debat?“Naib Presiden AMANAH merangkap Ahli Parlimen Parit Buntar, Dato’ Dr Mujahid Yusof Rawa, juga memberikan innuendo hampir sama. Tulis Dato’ Dr Mujahid Yusof Rawa: “Bukan sahaja sukar untuk menjadi kaum lain di Malaysia, menjadi Melayu pun susah. Lebih rumit bangsa dan kaum diadun dengan isu agama dan kepercayaan. Malah berkarya dan berkongsi pengalaman ketuhanan dalam kehidupan seseorang pun adalah satu jenayah di Malaysia.”

Pengarah Syariah AMANAH, Zolkharnain Abidin, turut menyebut perkara yang sama. Tulis Zolkharnain Abidin: “Jika bangkitan itu bermotif ilmu, ia diwacanakan dalam kalangan ilmuwan dengan membawa sekali penulisnya untuk merespon satu per satu perkara yang dibangkitkan. Penulisnya boleh dikritik secara berdepan, secara ilmiah dan diselesaikan di meja para ilmuan.”

Sebenarnya, lontaran begini patut ditujukan kepada Hannah Yeoh, bukan kepada saya, kerana beliaulah yang pertama sekali membuat laporan polis terhadap saya sebelum saya membuat laporan polis terhadap beliau. Soalnya ialah mengapakah lontaran mengenai dialog ini hanya dibangkitkan setelah saya membuat laporan polis terhadap beliau, bukan setelah beliau membuat laporan polis terhadap saya?

Sehubungan itu, Setiausaha DAP Wilayah Persekutuan merangkap Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng, pula mendesak saya menarik balik laporan polis saya dan memohon maaf terhadap Hannah Yeoh. Desak Lim Lip Eng: “Kamarul should now conduct himself in a sensible and noble manner by retracting his police report immediately and to apologize to Hannah unreservedly”.

Bagaimanapun, suka saya tegaskan di sini bahawa saya sama sekali tidak akan menarik balik laporan polis saya dan saya sama sekali tidak akan memohon maaf terhadap Hannah Yeoh. Sebaliknya, Hannah Yeoh-lah yang sebenarnya perlu menarik balik laporan polis beliau dan memohon maaf terhadap saya.

Komentar saya bertajuk “Hannah Yeoh Contoh Hipokrasi Terbesar DAP” pada 10 Mei lalu yang menjadi punca keriuhan hanyalah satu komentar peribadi yang dimuatkan di dalam Facebook saya sahaja. Saya tidak faham bagaimana satu komentar peribadi di dalam Facebook seorang individu yang tiada sebarang jawatan penting di dalam mana-mana organisasi, apatah lagi di dalam mana-mana parti politik, boleh “menimbulkan satu risiko yang tinggi terhadap keselamatan diri saya dan ahli-ahli DAP” seperti yang didakwa oleh Hannah Yeoh di dalam laporan polis beliau terhadap saya pada 15 Mei lalu.

Sekiranya Hannah Yeoh tidak bersetuju dengan apa-apa kandungan komentar peribadi saya itu, beliau boleh sahaja menjelaskan satu per satu perkara yang saya bangkitkan di dalam mana-mana ruang, termasuk di dalam Facebook yang merupakan cara yang paling telus dan paling mudah untuk berdialog, tetapi beliau malangnya memilih untuk membuat laporan polis dan bukannya untuk berdialog secara matang.

Laporan polis Hannah Yeoh sangat kabur. Ia mendakwa bahawa “isi kandungan kenyataan Facebook tersebut yang menyatakan bahawa DAP giat mencampurkan urusan politik dengan urusan agama, terutamanya agama Kristian, merupakan satu tuduhan yang tidak benar”. Bagaimanapun, Hannah Yeoh sendiri tidak mampu menjelaskan secara spesifik petikan mana di dalam komentar peribadi saya itu yang “merupakan satu tuduhan yang tidak benar” dan beliau juga tidak mampu memberikan bukti spesifik mengapa petikan itu tidak benar.

Begitu juga dengan tuduhan lain di dalam laporan polis Hannah Yeoh bahawa “kenyataan Facebook tersebut bersifat prasangka jahat dan jelas berniat untuk menyebarkan kebencian terhadap diri saya, pemimpin-pemimpin DAP yang dinamakan dalam kenyataan tersebut dan parti DAP”. Tuduhan ini juga tidak disertakan penjelasan spesifik petikan mana di dalam kenyataan Facebook tersebut yang bersifat begitu selain tidak disertakan bukti spesifik mengapa petikan itu bersifat begitu.

Di dalam satu komentar Facebook beliau sehari selepas saya membuat laporan polis terhadap beliau, Hannah Yeoh menulis, “Agama saya menjadi panduan hidup saya. Ruang persendirian.” Apakah memberikan kenyataan kabur begini boleh dinamakan sebagai dialog?

Walhal di dalam laporan polis saya terhadap beliau jelas saya sebutkan tiga pengakuan beliau sendiri, iaitu mengenai betapa beliau menggunakan jawatan politik beliau untuk berdiayah di gereja-gereja, kepada pemimpin-pemimpin dunia dan kepada orang-orang muda; mengenai betapa beliau menyeru agar penganut Kristian membina semula Malaysia kerana Tuhan mahu menuntut semula politik dan perkhidmatan awam di Malaysia; dan mengenai betapa beliau bercita-cita untuk membawa kepercayaan dan perkhidmatan Kristian kepada dunia awam.

Laporan polis Hannah Yeoh juga sangat kabur kerana tidak menyatakan secara spesifik apa kesalahan yang mungkin telah saya lakukan di dalam komentar peribadi saya itu. Sebaliknya, ia hanya sekadar “menggesa pihak polis untuk menyiasat dan mengambil tindakan segera terhadap individu-individu yang terbabit dalam kenyataan tersebut berdasarkan undang-undang yang sedia ada.”

Bandingkan dengan laporan polis saya yang menyebut secara spesifik kesalahan yang mungkin telah Hannah Yeoh lakukan di dalam buku beliau itu.

Saya sebutkan bahawa Hannah Yeoh mungkin telah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 4(1)(a) Enakmen Kawalan dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Selangor 1988 (Enakmen No. 1/1988) yang menyebut “Seseorang adalah melakukan kesalahan jika ia memujuk, mempengaruhi, atau menghasut seorang lain yang beragama Islam supaya menjadi penganut atau anggota suatu agama bukan Islam atau supaya cenderong kepada agama itu”.

Turut saya sebutkan adalah bahawa Hannah Yeoh juga mungkin telah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 298(A)(1) Kanun Keseksaan kerana (a) menyebabkan, atau cuba menyebabkan, atau mungkin menyebabkan suasana tidak harmoni, perpecahan, atau perasaan permusuhan, benci membenci atau niat jahat, atau (b) memudaratkan, atau cuba memudaratkan, atau mungkin memudaratkan pemeliharaan keadaan harmoni atau perpaduan, di atas alasan agama.

Seperti disebutkan oleh seorang lagi peguam, Azhar Harun atau Art Harun, peruntukan undang-undang yang saya sebutkan ini, khususnya Enakmen Kawalan dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Selangor 1988, adalah sah kerana ia selari dengan Perlembagaan Persekutuan. Pandangan beliau bahawa elemen niat untuk melakukan kesalahan ini perlu dibuktikan wujud adalah satu soal lain yang perlu diputuskan oleh pihak berwajib. Banyak lagi pandangan lain yang menyatakan elemen niat tidak perlu dibuktikan.

Jika orang-orang seperti Syahredzan Johan, Dato’ Dr Mujahid Yusof Rawa dan Zolkharnain Abidin benar-benar berintegriti, mereka sepatutnya menggesa Hannah Yeoh menerangkan dengan jelas mengenai tiga pengakuan beliau ini, dan bukan hanya sekadar menyebut secara sepintas lalu bahawa agama adalah “ruang persendirian”.

Tindakan para pemimpin dan penyokong DAP mempertikaikan kredibiliti saya, termasuk tindakan Penasihat DAP merangkap Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang, sendiri yang mempertikaikan kecocokan dan kesesuaian saya untuk menjadi seorang pensyarah sebuah universiti awam, tetapi tidak menjawab perkara sebenar yang saya bangkitkan, menjadi bukti jelas ketidakmampuan mereka menangani isu ini.

Kepada Lim Kit Siang, begitu juga dengan Pengerusi DAP Sarawak, Chong Chieng Jen, dan kolumnis Malaysiakini, Stephen Ng, yang kelihatan bermulut celupar sekali dengan meminta saya disiasat dan didakwa kerana kononnya membuat laporan polis palsu, sukalah saya ingatkan supaya jangan terburu-buru melabelkan laporan polis saya sebagai laporan polis palsu.

Wahai Lim Kit Siang, sebelum anda membuat sebarang komentar mengenai perkara yang melibatkan soal undang-undang, ingatlah dahulu kata-kata mendiang Karpal Singh mengenai anda ini: “In the early days, I told him (Lim Kit Siang) to start a law firm to support his family and he opened up Lim Kit Siang and Co in Malacca. But after a few months, he came to my office, put some files on the table and said, “I don’t know how you do this, but can you please complete these files for me?” I said, “Hold on, Kit” but he quickly added, “I’ve already taken down the sign board!” (Petikan dari buku “Karpal Singh: True Malaysian”, muka surat 81).

(Terjemahan: “Pada hari-hari awal, saya beritahu beliau (Lim Kit Siang) supaya membuka sebuah firma undang-undang untuk menyara keluarga beliau dan beliau membuka Lim Kit Siang and Co di Melaka. Tetapi selepas beberapa bulan, beliau datang ke pejabat saya, letakkan beberapa fail di atas meja dan berkata, “Saya tidak tahu bagaimana kamu buat ini, tetapi bolehkah kamu lengkapkan fail-fail ini untuk saya?” Saya berkata, “Bertahan, Kit” tetapi beliau menambah dengan cepat, “Saya sudah menurunkan papan tanda!”)

Wahai Lim Kit Siang, “tidak tahu” (don’t know) itu apa maksudnya ya?

FB
Dr. Kamarul AzmanYusoff


Jom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada tranung2006@gmail.com. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi tranung2006@ gmail.com
Artikel Hari Ini

Lari Hukuman Pecah Amanah Ratusan Juta, Evangelis City Harvest Church Cuba Lari Ke Malaysia

Kelantan Kekal Di Tangan Pas: Prof Mohd Fuad Mat Jali

Sempadan baru SPR bakal lulus di parlimen

Terengganu Darul Runtuh - Runtuh Lagi

Menuju ke Pasar Chabang Tiga yang terabai oleh Pemerintahan UMNO Terengganu

Presiden PAS pada majlis sambutan CNY di Bandar K. Terengganu

PAS Umum M. Radhi Md Din Calon Pokok Sena tiba-tiba Mahfuz Melompat..

Calon PM Pakatan Harapan Terlalu Tua, Mental Sudah Tidak Cerdas, Kata Penyelidik

Dari ‘Mari Mengaji’, Ustaz Zamri "Mantop" ke Tanjong Karang lawan Noh Omar.

Siti Hasmah rasa sedih Dr M jadi calon PM

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Respon
· News by KetamBatu


Most read story about Respon:

Sultan Terkejut Dengan Nurul Izzah, Rakyat Lagi Terkejut Dengan Tengku Amir

Fathul Bari ni bodoh ke apa?

Misteri Masej Philip Wood Penumpang MH370 Membuat Posting Minta Tolong Dari Diego Garcia??

Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin sudah melampau ...

Berdiri Bulu Roma!!!
Article Rating
Average Score: 5
Votes: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul" | Login/Create an Account | 13 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by shahil on Friday, May 19 @ 22:26:14 MYT
(User Info | Send a Message)

Tepat sekali dr kamarul.

Sepatutnya hannahlah yang mengajak dr untuk mendebatkan bukunya itu, sukan terus membua laporan polis.

Puak2 pan ini kalau pas nampak aja salahnya tapi kalau puak sekufu mereka tak nampak.

Tapi yang ada akal nampak perangai puak2 pan ini.
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by kumis on Friday, May 19 @ 22:29:00 MYT
(User Info | Send a Message)
assalamualaikum syabas Dr Kamarul allahhuakhbar salamRe: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by InfoTerkini on Friday, May 19 @ 22:53:01 MYT
(User Info | Send a Message)
itu la .. elok2 dulu org pandang hormat nak juga pilih jadi macai .. ha sekarang taraf pensyarah kangkong .. sendiri cari penyakit .. hidup pun x senang ..Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by Mena0L on Saturday, May 20 @ 04:09:31 MYT
(User Info | Send a Message) http://www.google.com

Apabila PAS bawa pindaan akta RUU355 -> Puak 'rahmatan lil alamin' protes habis habisan. Tujuan pindaan agar anak cucu Islam neh selamat sejahtera dunia akhirat takut buat dosa dengan hukuman yang gila-gila beso.

Apabila  Dr. Kamarul AzmanYusoff kata DAP nak mengkristiankan Malaysia -> Puak 'rahmatan lil alamain' tuduh Dr seorang yang BACUL. Ada puak nak MENGKRISTIANkan anak cucu cicit kamu tu!!!!! Nak bawak ke NERAKA !!! Kamu sokong pulak puak neh ???

 

TAK TAU LA AKU NAK KATA APA ?????????? 

PARAH DAH JIWA PUAK NEH ... NAMPAK DAH KENA LAKNAT DARI ALLAH... TAK TAU MANA YANG BETUL DAN SALAH DAH !!!

Ya Allah Janganlah Kau Biar Puak Ni Memerintah Malaysia. Aku tidak mau anak cucu cicit aku nanti tidak kenal Engkau Ya Allah, tidak kenal Rasulmu ya Allah, tidak kenal agamaMu ya Allah. Berikan hidayah kepada mereka dan kami agak kembali ke jalanMu yang lurus. 
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by kmuhammad on Saturday, May 20 @ 05:58:53 MYT
(User Info | Send a Message)
Ini bukti PAN parti gereja.Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by shahil on Saturday, May 20 @ 06:13:17 MYT
(User Info | Send a Message)

Puak pan dan penyokong ph hanya tau membangkang usaha amar ma'ruf nahi munkar aja. Tapi tanggungjawab seorang muslim mereka tak tahupun.

Yg mereka tahu melalak mempertahankan dap aja.

Kalau tulisan profesor yang istiwamah dgn jamaah islam dikatakan low class, yang bukan profesor apatah lagi sahabat kuffar lagilah low classnya.
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by sangkelembai20 on Saturday, May 20 @ 07:11:51 MYT
(User Info | Send a Message)

hannah tak salah.. bahkan dia seorg yg baik.. dia cuba menunaikan tanggung jawab dia sebagai seorg kristian...

 yg tolol adelah pan and the geng... jadi culprit kpd agama sendiri...

 report polis..?.. dah hanna wat report... kamarul pun kena reply ler report tuh... kenapalah pan nie bodoh sgt.. 
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by sangkelembai20 on Saturday, May 20 @ 07:13:59 MYT
(User Info | Send a Message)

by the way.. syabas kamarul..

 aku pun dok tahu hal hannah nie kalau mung dok ceta... aku duk ngundi kawasan hanna.... 
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by irwan_budiman on Saturday, May 20 @ 09:24:34 MYT
(User Info | Send a Message)
hanna yeoh telah melakukan kesilapan besar ketika menulis dan menerbitkan buku peribadinya itu. dia sepatutnya tidak perlu mengekspersikan misi sulitnya kepada khalayak di dalam buku tersebut. tetapi, itu lah kehendak ALLAH. pemerintah bagi sekalian alam.

bukan kah Dap mahukan sangat nama ALLAH nie satu ketika dulu?? kenapa Dap kemudiannya menghalang pula usul pemerkasaan mahkamah syariah yang menjadikan hukum ALLAH sebagai dasar?? bahkan RUU355 pun Dap bermati-matian menghadang. barangkali uncle sally, infoterkini dan ulitmayang ada penjelasannya. tapi, aku rasa, ketiga-tiganya lari takkan bagi pencerahan. maklumler, munafiq dan fasiq. ntah-ntah melayu kristen. huhuhuhu...
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by MerdekaRakyat on Saturday, May 20 @ 16:18:56 MYT
(User Info | Send a Message)

Syabas Dr. Kamarul... jgn gentar dgn ugutan dan celaan mereka...

Kebenaran kenyataan Dr. tidak mampu ditangkis oleh mereka... 

Kepada DAP dan Barua2 Tokong... Saman jer Dr. tu... atau takut lebih banyak yang akan terbongkar. 

 

 
Re: Bukan Saya Tetapi Hannah Yeoh Yang Bacul (Score: 1)
by chulalongkorn on Sunday, May 21 @ 09:53:46 MYT
(User Info | Send a Message)
apa tujuan dia tulis buku tu.syok sendiri ke nak suruh org baca..BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.