Akaun Anda Hantar Artikel Forums Prosedur Iklan Hubung Kami Top Hits Keluar RSS TKO Versi 12 Facebook TKO Twitter TKO TranungKite Online Melihat Waktu Solat
     Create an account      
  TERKINI..   Ini rupanya Israel buat pada tanah Haifa. :(    Cuti Umrah Kakitangan Kerajaan Bermula 1 Januari 2018    Umno dah nak pupus?    Bini Curang Tukar Suami Dengan Cara Yang Kejam    Cuti Umrah Penjawat Awam Berkuat Kuasa 1 Jan Depan    Skandal Sungai Yu: SPRM Buka Semula Siasatan    Myanmar sahkan penangkapan dua wartawan Reuters    Prestasi iPhone Lama Didapati Boleh Dipertingkatkan Dengan Hanya Menggantikan Bateri    Dr M akan dipanggil berhubung isu Bugis - IGP    Najib tak ada kroni?  
Infomation
Iklan Kiri


UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN IKLAN - sila emelkan ke [email protected]
Menu Utama
 Asas Laman
    · Home
    · 10 Teratas
    · Advertising
    · Akaun Anda
    · Album
    · Arkib Artikel
    · Beritahu Kawan
    · FAQ
    · Forum
    · iklan
    · Kajian
    · Kotak Sembang
    · Masej Peribadi
    · Muat Turun
    · Newsxxx
    · Pencarian
    · PHPNuke Editor
    · PRK Sg. Limau
    · Statistik
    · Sudut Cetak
    · Sudut Video
    · Topik
    · Tragedi MH17
    · Waktu Solat

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Statistik Pembaca
We received

477203368
page views since
1 September 2012

Jumlah Hits
· Hari Ini

58112

· Semalam

96784


Purata Hits
· Sejam

9,419

· Sehari

217,702

· Sebulan

6,627,825

· Setahun

79,533,895


Server Masa Server
· Masa

16:12:03

· Tarikh

15 Dec 2017

· Zon

+0800

Anonymous Online

Tawaran Istimewa Web Hosting
- masih ada satu iklan kosong di ruang ini -

Antara agenda dajjal dan Islam
Posted on Monday, May 09 @ 16:35:51 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetahArtikel "

Sesiapa boleh dakwa mereka memperjuangkan Islam.kerana umat Islam disebut oleh Nabi Muhammad SAW akan berpecah kepada 73 puak.Cuma satu sahaja yang diterima keislamannya, iaitu yang ikut ajaranNya SAW. Maka, 72 puak lagi itu tidak diterima keislamannya.Mereka masih umat Islam dan mengaku muslim dan memang wajar mendakwa mahu memperjuangkan Islam acuan mereka.Oleh itu, dalam Islam ada yang muslim,  ada yang munafik dan ada yang fasik.ada yang mukmin, jadi, tidak hairan dengan dakwaan dakwaan yang dibuat bahawa saya memperjuangkan Islam Allah telah memberitahu sepertimana FirmaNya yang bermaksud: “ Dan sesiapa yang berjuang (menegakkan Islam) maka sesungguhnya dia hanya berjuang untuk kebaikan dirinya sendiri, sesungguhnya Allah maha kaya ( tidak berhajatkan sesuatu pun) daripada sekalian makhluk”(surah Al-Ankabut ayat 6)

Sehubungan dengan itu, Lim Guan Eng ketua menteri Pulau Pinang mahu memperjuangkan Islam. Bukan setakat hendak memperjuangkan Islam, malah beliau mahu memerintah Pulau Pinang macam Khalifah Umar Abdul Aziz.

Peliknya, ada juga orang orang Islam dari golongan ulama yang percaya dengan dakwaan tersebut dan lupa dengan kata kata Allah dalam Al Quran yang menyatakan bahawa mereka itu adalah musuh Allah, musuh nabi nabi dan musuh Islam.Pada hal Allah telah memberitahu dengan sejelas jelas bahawa orang kafir suka berbohong dan suka menipu dan berdusta.

Karpal Singh pernah dakwa yang dia bukan kafir.  Kafir, mereka tidak beragama. Atau dengan kata lain tidak ada agama, sedangkan karpal Singh beragama kristian.Dia ada agama.Maka dia dakwa dia bukan kafir.malah ada orang orang kafir marah apabila kata mereka kafir.Orang China yang masuk islam juga sangat sensitive dengan gelaran Kafir kerana orang bangsa mereka yang belum Islam..

Orang umno memang selama lama tidak bersetuju mengatakan orang kafir itu kafir. Gelaran kafir ini bukan kita yang pandai pandai buat. Akan tetapi Allah yang sebut bahawa mereka yang engkar itu adalah kafir.Kan, Islam lawan kafir. Apa akan jadi apabila perkataan kafir tidak ada.Sudah tentu tidak boleh buat perbandingan antara Islam dan kafir.Pasti jadi lebih keliru.

Jika fikir sepintas lalu, semacam  ada kebenaranya, kerana kebanyakan orang Islam setuju bahawa agama Yahudi dan kristian adalah agama samawi, atau berasal dari agama samawi (agama langit).demikian juga dengan Budha. Yahudi pernah dakwa mereka bukan kafir. Kafir sebenar ialah non Yahudi yang wajib  dibunuh.(Talmud)

Persoalan yang timbul sekarang,  apakah seorang muslim boleh dakwa dia memperjuangkan Islam.Jawapnya memang boleh apa sahaja, kerana mereka umat Islam (muslim) yang menganut fahaman yang pelbagai (berbeza) antara satu sama lain.

Mustafa Kamal Ataturk (1881-1938) mendakwa Islam yang beliau perjuangkan itu adalah Islam modern. Itu adalah dakwa presiden Turki (1924-1938) yang buang undang undang Islam dalam kerajaan yang diterajuinya.

Rakyat jelatanya tetap mendakwa diri mereka masih Islam, tidak kurang yang menunai haji di Mekah apabila tiba musim haji, miskipun telah menyatakan “kami tak mahu undang undang Islam (tolak Allah) dalam suatu himpunan tidak lama dahulu.

Dalam kitab mastika hadis, barangsiapa yang mengatakan undang undang Islam tidak sesuai, maka kafirlah dia. Soalnya, mereka bukan kata undang undang Islam tidak sesuai sahaja, malah mereka terang terangan tolak hukum Allah dan berkata, kami tidak mahu undang undang Islam.

Apakah betul dengan dakwa itu,Mereka tetap mengatakan yang mereka berada dipihak yang benar, kerana dia seorang muslim. Mereka lupa seseorang muslim belum tentu dia mukmin beriman dan bertakwa.

Manakala mukmin pula pasti dia beriman dan bertakwa. Oleh itu,belum tentu muslim, seorang  yang beriman dan bertakwa. lebih lebih lagi mereka itu belum lagi diuji dengan ujian yang melayakan mereka dianugerahkan sebagai mukmin sebenar.

Kini, Islam terbahagi kepada banyak puak dan mendakwa yang dia juga memperjuangkan Islam, iaitu Islam mengikut fahaman masing masing yang kita kenalpasti, ada Islam liberal, Islam moden. Mereka mendakwa mereka juga Islam dan memperjuangkan Islam.

Itulah perbezaan fahaman dek salah faham dengan Islam yang diajar oleh Rasulullah SAW yang rata rata masih mendadik dada akulah yang memperjuangkan Islam tanpa rujuk dengan Al Quran dan hadis.

Perbezaan pendapat ini bukan sahaja berlaku antara umat islam yang berlainan parti, malah dalam parti yang sama juga turut berbeza pendapat.

Misalnya, dalam Pas, Presiden Datuk Seri Haji Abdul Hadi Awang berbeza pendapat dengan Mursyidul Am Datuk Dr Harun Din. Tok Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bekas menteri Kelantan dengan menteri besar Datuk Muhamad Yaakub.

Presiden membenarkan penggunaan  kalimah Allah kepada orang kafir , tetapi jangan salahguna, sedangkan Datuk Dr Harun Din, mengatakan jadi kafir bagi mereka yang membenarkan kalimah Allah dipakai oleh orang kafir sehingga lupa membenarkan orang kafir menggunakan kalimah Allah merupakan tiket untuk orang kafir menghina Islam. Kalimah Allah dibubuh pada selipar.Pada hal Allah telah beritahu dalam Quran bahawa orang orang kafir suka salahguna apa sahaja demi untuk menghina Islam. (istilah “salahguna” tidak ada dalam kamus orang orang kafir. Demikian juga halal haram. Semuanya boleh)

Demikian juga dengan Tok Guru Nik Abdul Aziz Nit Mat, yang tidak membenar perempuan masuk musabaqah Al Quran, kerana suara perempuan adalah aurat. Tapi Datuk Ahmad Yaakub setelah mengambil alih menteri besar Kelantan, membenarkan perempuan menyertai musabaqah Al Quran yang diadakan setiap tahun itu.

Ini berlaku dalam satu jemaah.Maka tidak menghairankan apabila orang PAN, orang Umno dan orang Islam dalam DAP mendakwa yang mereka juga mahu memperjuangkan Islam, Lim Guan Eng juga mahu memperjuangkan Islam.Dicanang dan dijaja sedemikian rupa.

Sudahlah orang orang islam, mereka berbeza satu sama lain.Ada yang langsung tidak fikir mengenai halal dan haram.termasuk jadi pengamal tegal riba.Inilah bentuk Islam mereka sepertimana yang dinyatakan Rasulullah SAW bahawa umatku berpecah kepada 73 puak. Bayangkan dengan 72 puak yang kita kenapasti sejak dahulu dan kini itu.

Mungkin yang sesat juga boleh berbuat demikian dengan tujuan untuk mengelirukan orang awam ikut turut sesat dan menyesatkan. Yahudi pun tidak mengaku yang mereka kafir. Apatah lagi dengan orang Islam yang muslim.mereka tetap mengaku yang mereka muslim, miskipun tidak solat lima waktu sehari semalam.

Apakah wajar mereka memperjuangkan Islam sepertimana yang didakwakan itu?

 

 

  "


................................
Dihantar untuk paparan TKO (Tranungkite)
Oleh:
anaabdullah
Posted on Monday, May 09 @ 16:35:51 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetahJom Ubah
Klik Untuk lihat paparan iklan
   * Sila e-mel kepada [email protected]. Dapatkan maklumat lanjut di SINI

  1. BISNES Makanan POPULAR - KEK, Putu, BUN, Pau, PIZZA, Taufufah, CAKOI, Murtabak, BisnesAir & Banyak.Pelajari Disini >>>

  2. Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift! 

  3. Ingin Jadi Tokey EMAS? Modal Hanya RM380 (Seumur Hidup). PERCUMA Syiling 0.5g 999.9 

  4. Income pencen saya setiap hari. 1 point =Rm1... selama guna Tronexus saya dibayar… 


 
Klik untuk pakej iklan

* terdapat ruang iklan kosong di sini sila hubungi [email protected] gmail.com
Artikel Hari Ini

Ini rupanya Israel buat pada tanah Haifa. :(

Cuti Umrah Kakitangan Kerajaan Bermula 1 Januari 2018

Umno dah nak pupus?

Bini Curang Tukar Suami Dengan Cara Yang Kejam

Cuti Umrah Penjawat Awam Berkuat Kuasa 1 Jan Depan

Skandal Sungai Yu: SPRM Buka Semula Siasatan

Myanmar sahkan penangkapan dua wartawan Reuters

Prestasi iPhone Lama Didapati Boleh Dipertingkatkan Dengan Hanya Menggantikan Bateri

Dr M akan dipanggil berhubung isu Bugis - IGP

Najib tak ada kroni?

[ Artikel seterusnya.. ]
Login
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Related Links
· More about Artikel
· News by PenorehGetah


Most read story about Artikel:

PANAS!! Video Ahli Parti Syaitan sedang beribadat tersebar!! Saksikan!!

Senarai Kekayaan Anak-Anak Menteri Malaysia.Gila Punya Kaya...

Ustazah Mashitah jelaskan hukum beliau salam dan cium Tangan Pak Lah?

Inilah punca katak Ibrahim Ali marah sangat pada Anwar Ibrahim

Adolf Hitler Peluk Islam & Meninggal di Indonesia
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

 Printer Friendly Cetak Artikel

 Send to a Friend E-Mel kpd Kawan

"Antara agenda dajjal dan Islam" | Login/Create an Account | 1 comment | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: Antara agenda dajjal dan Islam (Score: 1)
by pang5siber on Tuesday, May 10 @ 12:01:29 MYT
(User Info | Send a Message)
apabila kjaan membenarkan "kalimah Allah" digunakan kpd org kafir maka org kafir akan buat apa sahaja utk menghinakan islam. contohnya mereka menggunakan kalimah Allah pd tapak kaki selipar spya dipijak2 nama Allah itu olh org yg memakainya. mereka menggunakan kalimah Allah pd karpet utk sapu kaki dipintu masuk rumah. ini sebenarnya yg diperjuangkan olh DAPIIIGGGG ketika pru13 dahulu. tiba2 umno meluluskan penggunaan kalimah Allah olh org bukan islam, bengong punya ulama umngok. bukan apa sbb dekat nk pru13 masa tu maka umno terpaksa luluskan penggunaan Allah kpd org kafir utk dptkan sokongan undi dlm pru13 nanti.BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman [email protected]
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!
Malaysia Transform Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
UMNO & BN
Dr. Fathul Bari
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER @ IBT
(IKATAN BLOGGER TERENGGANU - IBT)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : [email protected] atau Webmaster : [email protected]

764 Lorong 5 Kiri, Jalan Nibong Stesyen,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman
Tel/Faks : 09-844 8001All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.