Balik Semula TranungKite Online Sertai Facebook TKO RSS Feed Hantar Artikel Forum Borak Siber Semakan Akaun Jalinan Siber Topik Artikel Topik Berita Topik Artikel Arkib Berita Iklaneka Hubung Kami Masuk Keluar

     Create an account     
Terbaru...   Team Pemikir Muhyiddin Segaja Untuk Singkirkan Najib    Seminar Guru "Kasih diSemai" Daerah Baratdaya P.Pinang: Pejabat Pelaja    Panas: PKR edar muka-muka penyerang masjid    Ostad-ostad Perkasa...    Pemimpin PR Beri Tazkirah Perlu Tauliah..Pemimpin UMNO Macam mana ?    Misteri Kisah Baitulmaqdis dan Haikal Sulaiman    Kawasan Bekas MB Kedah Di Serang Kehijauan    Mahfuz: ‘Kasut dibaling nyaris terkena saya’    AMK Selangor Kesal Kelewatan PDRM Tangani Isu Keganasan    Hantaran Petunangan Paling Sepoi!  
Modules
 Asas Laman
    · Home
    · AvantGo
    · coppermine
    · Downloads
    · FAQ
    · Forums
    · iklan
    · Journal
    · NukeSentinel
    · PHP-Nuke Tools
    · Recommend Us
    · Search
    · Shout Box
    · Statistics
    · Stories Archive
    · Surveys
    · Top 10
    · Topics
    · Video Stream

 Tambahan
    · GuestBook
    · Mega Links
    · Tempahan Iklan
    · Peta Laman

 Peranan Anda
    · Tambah Download
    · Tambah Links
    · Beritahu Kawan
    · Komen/Cadangan
    · Kaji Selidik
    · Catat GuestBook

 Ahli Berdaftar
    · Hantar Artikel
    · Akaun Anda
    · Mesej Peribadi
    · SMS Percuma

 Khidmat Kami
    · Download
    · Webs Link
    · Waktu Solat
    · Kalendar Aktiviti
    · Papar Shout Box

 Radio & TV
    · TKO.fm
    · TKO.tv
    · WebTV1
    · WebTV2
    · KTV
    · WTV8
    · TVPAS
    · WebRTV

 Bantuan & Info
    · Dasar Kami
    · FAQ
    · Tips Webs
Akhbar Hari Ini..
Berita-berita daripada akhbar tempatan hari ini untuk paparan anda melalui TKO Online. [Baca boleh, percaya kena fikir dulu!]
* Dibuka pada paparan windows yang sama
Bernama
Currently there is a problem with headlines from this site
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Rebutlah ranking ini... © 2009 Tranung Kite
User Info
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: keturah
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 32624

People Online:
Visitors: 0
Members: 0
Total: 0
Ahli TKO Online
Tranungkite Online v11: Forums

www.tranungkite.net/v11 :: View topic - Satelit TV - Satu Perbincangan Umum
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Lihat MasejLihat Masej   Log inLog in 

Satelit TV - Satu Perbincangan Umum
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 108, 109, 110  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.tranungkite.net/v11 Forum Index -> Borak Pengetahuan, Pendidikan, Teknologi & Automobil
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kumad
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 24

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 10:57 am    Post subject: Reply with quote

salam,

kalu ada ape-ape yg menunjukkan dekoder tu idup...mcam dekoder ada lampu/tv ada blink sekjap...kira ada power tu.

try on balik dgn tak pasang kabel koxial putih tu...kalu tak ok jugak...kena flash balik la tu dan mungkin kena flash pakai r$232

harap membantu

hero wrote:
beskalbuwok wrote:
aloo otai2x sekalian..

masalah saya..

kotakimpian 500 sy hang pastu sy off n on blik.. lepas on blik tiada apa2 muncul kt screen...

mcm mana nk selesaikan masalah sy ni...

harap tuan2 dpt tolong..


try check adapter tu dulu kot2 laa dah tebakar..kalu takleh jugak kena tanya otai2 lain lah..aku stakat adapter jer tau huahua
Back to top
View user's profile
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

kumad wrote:
salam,

kalu ada ape-ape yg menunjukkan dekoder tu idup...mcam dekoder ada lampu/tv ada blink sekjap...kira ada power tu.

try on balik dgn tak pasang kabel koxial putih tu...kalu tak ok jugak...kena flash balik la tu dan mungkin kena flash pakai r$232

harap membantu

hero wrote:
beskalbuwok wrote:
aloo otai2x sekalian..

masalah saya..

kotakimpian 500 sy hang pastu sy off n on blik.. lepas on blik tiada apa2 muncul kt screen...

mcm mana nk selesaikan masalah sy ni...

harap tuan2 dpt tolong..


try check adapter tu dulu kot2 laa dah tebakar..kalu takleh jugak kena tanya otai2 lain lah..aku stakat adapter jer tau huahua




terima kasih atas yg respon...

sy dah check power supply dia.. nmpak ok dan lampu kt dekoder menyala..

dah try cabut coxial putih 2.. sama gak la..

nk kena flash pakai rs232 mcm mana nk buat?
Back to top
View user's profile
kumad
Rekrut
Rekrut


Joined: Mar 02, 2011
Posts: 24

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

salam,

maaf...takdok simpan pulak guide untuk flash tu...dulu refer page 1 je...boh metabox tak update lagi...try pm dia...or ada member lain boleh tolong...bole try pakai laptop/pc dulu untuk reflash sebelom pakai r$232.

dok pon try check pakcik google.

Quote:
terima kasih atas yg respon...
sy dah check power supply dia.. nmpak ok dan lampu kt dekoder menyala..
dah try cabut coxial putih 2.. sama gak la..
nk kena flash pakai rs232 mcm mana nk buat?
Back to top
View user's profile
ittrader
Prebet
Prebet


Joined: Sep 07, 2010
Posts: 132

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

beskalbuwok wrote:


terima kasih atas yg respon...
sy dah check power supply dia.. nmpak ok dan lampu kt dekoder menyala..
dah try cabut coxial putih 2.. sama gak la..
nk kena flash pakai rs232 mcm mana nk buat?


Salam bro beskal.

rs232/null modem cable dah ada ke?
kalau dah ada sila add YM kawan, nanti kawan tolong buatkan... Sila klik logo YM dibawah ni. tq

.
.
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

kumad wrote:
salam,

maaf...takdok simpan pulak guide untuk flash tu...dulu refer page 1 je...boh metabox tak update lagi...try pm dia...or ada member lain boleh tolong...bole try pakai laptop/pc dulu untuk reflash sebelom pakai r$232.

dok pon try check pakcik google.


tu la aritu bro metabox da bg guide kt v11. skrng dah xda....
masa dulu wat xtau ja.. skrng baru kalut nk cari.. huhu
Back to top
View user's profile
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

ittrader wrote:


Salam bro beskal.

rs232/null modem cable dah ada ke?
kalau dah ada sila add YM kawan, nanti kawan tolong buatkan... Sila klik logo YM dibawah ni. tq



wasalam bro iitrader..

cable rs232/null modem xda lagi.. mcam mana nk buat...
ym ada xp aktif... skype ada la bro..
Back to top
View user's profile
ittrader
Prebet
Prebet


Joined: Sep 07, 2010
Posts: 132

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

beskalbuwok wrote:
ittrader wrote:


Salam bro beskal.

rs232/null modem cable dah ada ke?
kalau dah ada sila add YM kawan, nanti kawan tolong buatkan... Sila klik logo YM dibawah ni. tq



wasalam bro iitrader..

cable rs232/null modem xda lagi.. mcam mana nk buat...
ym ada xp aktif... skype ada la bro..


nak buat cable susah juga.. beli yang dah siap.. add skype pun boleh.. sila add skype.. skype ID sudah di PM kan

Di nasihatkan bagi pemilik DM500 atau apa Model Dr3amb0k agar anda membeli dan memilik kabel RS232/null modem. ianya amat diperlukan jika STB anda tidak dpt di Flashkan dengn menggunakan network.
tq.
.
.
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

ittrader wrote:

nak buat cable susah juga.. beli yang dah siap.. add skype pun boleh.. sila add skype.. skype ID sudah di PM kan

Di nasihatkan bagi pemilik DM500 atau apa Model Dr3amb0k agar anda membeli dan memilik kabel RS232/null modem. ianya amat diperlukan jika STB anda tidak dpt di Flashkan dengn menggunakan network.
tq.


terima kasih bro.. nnti sy pm bro ittrader melalui skype...
Back to top
View user's profile
lebai1969
Rekrut
Rekrut


Joined: Sep 03, 2007
Posts: 97

PostPosted: Fri Sep 16, 2011 9:43 pm    Post subject: measat Reply with quote

sat_core wrote:
Saudi Sport 1
3759 H 27499 (AS-5)
FTA

Measat 3 freq 4040 H 28600 Nat Geo Music FTA MPEG4

kena install satu lagi prime focus..la ni dok tala PALAPA,CHINASAT6B DAN TELKOM...
Back to top
View user's profile
PaiWunan
Rekrut
Rekrut


Joined: Jul 21, 2010
Posts: 41

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 1:03 am    Post subject: Reply with quote

salam semua. kembali melapor diri...
tahniah tuan tanah. tarasa tak lengkap hidup kalo sehari tak bukak thread ni...terima kasih kepada tuan tanah dan admin..
Back to top
View user's profile
durai20
Rekrut
Rekrut


Joined: Jun 25, 2011
Posts: 72

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 12:11 pm    Post subject: Kotak impian 800HD Reply with quote

1) Ada tak sesiapa tahu mcmmn nk sambung kotak impian 800hd to PC (sbg hard disk untuk membuat rakaman), adakah NGRAB STREAMING in blh guna sbb sy pakai image namesis 4.3 ramiMAHER. Sy baru beli dr supplier sudah dimasukkan image itu.


2) Cara nk masuk bisskey ke kotak impian 800hd.


3) Plugin2 yg mana berguna utk kotak impian 800hd sbb ada byk plugin.



Bro2 yg berpengalaman tlg selesaikan masalah sy.


Terima kasih.
Back to top
View user's profile
invisible
Rekrut
Rekrut


Joined: Jul 11, 2011
Posts: 10

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

kumad wrote:
salam,

maaf...takdok simpan pulak guide untuk flash tu...dulu refer page 1 je...boh metabox tak update lagi...try pm dia...or ada member lain boleh tolong...bole try pakai laptop/pc dulu untuk reflash sebelom pakai r$232.

dok pon try check pakcik google.

Quote:
terima kasih atas yg respon...
sy dah check power supply dia.. nmpak ok dan lampu kt dekoder menyala..
dah try cabut coxial putih 2.. sama gak la..
nk kena flash pakai rs232 mcm mana nk buat?




saya ada copy step by step yg TT kasi pasal nk flas DM guna RS232...

saudara perlu ada barangan berikut.

1. null modem cable.
2. dreamUp software
3. Gemini 4.70 Non Time Bomb
4. Dreambox Control Center
5. C Line

Null Modem cable boleh dibeli dikedai komputer atau boleh dibuat sendiri.


1. Sambungkan null modem cable ke pc dan dreambox. JANGAN ON dreambox.
2. Run dreamUp dan klik butang Connect.
3. ON kan dreambox bila diarah.
4. Apabila butang arahan-arahan lain pada dreamUp keluar klik butang Flash.
5. Pilih fail gemini 4.70 yang sudah didownload.
6. Tunggu sehingga selesai flash.
Amaran.
Jalan sekalai-kali offkan dreambox semasa proses flashing. jika ini dilakukan dreambox berkemungkinan besar akan rosak dan saya tidak bertanggung jawab jika ini terjadi.

7. Apila selesai flash. pasang semula dreambox ke tv.
8. Dapatkan ip address dreambox - menu,setup, expert setup, communication setup.
9. Run Dreambox Control Center.
10. Masukkan ip address dreambox dikotaknya dan masukkan ip address router ke kotaknya. Tekan butang Reconnect.
11. Pastikan kesemua line sambungan pc, dreambox dan router menjadi hijau.
12. Klik FTP. saudara akan dapati disebelah kiri adalah folder-folder didalam dreambox. Klik folder var dan klik folder etc.
13. cari file cccam.cfg dan tekan butang mouse sebelah kanan untuk mengambil option Edit.
14. masukkan c line ditempat yang saya telah sediakan dan save kembali fail cccam.cfg
15. tunggu sekejap. insyah'Allah dreambox saudara sudah kembali normal.
16. lakukan automatic transponder scan untuk memastikan kesemua channel ada dipaparan.


untuk link2 nak dapatkan software tuh saya x copy coz saya dah download & simpan dlm pc... maap laa yer
Back to top
View user's profile
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

terima kasih kepada semua rakan2 yang membantu...

my kotak impian 500 dah bernyawa semula selepas flash pakai rs232/nullmodem... n dreamup.

so sapa yg ada 500 rasa perlu ada rs232 ni jika file corrupt... Very Happy
Back to top
View user's profile
beskalbuwok
Rekrut
Rekrut


Joined: Aug 08, 2011
Posts: 19

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

NI dari thread V11 harap dapat membantu rakan2 semua..
jumpa balik thread ni guna google cached.

DOWNLOAD MANUAL DM500
http://rapidshare.com/files/402554760/DM500.Manual.zip

DOWNLOAD NGRABLITE
http://rapidshare.com/files/402240831/SetupNgrabLite.zip

DOWNLOAD FLASH WIZARD
http://rapidshare.com/files/417104553/FLASHWIZARD_6_3.rar

Cara menggunakan Flashwizard di muka surat 29

DOWNLOAD MASTER IMAGE - GEMINI 4.70 NO TIME BOMB
FOR FLASH WIZARD
https://rapidshare.com/files/836836117/Image.No.2.fw2

DOWNLOAD DCC - DREAMBOX CONTROL CENTER
http://rapidshare.com/files/417096424/DCC.rar

DOWNLOAD DreamUp 1.3.3.3
http://rapidshare.com/files/417098951/DreamUP_1.3.3.3.rar

DOWNLOAD LOCAL TIME FILE
http://rapidshare.com/files/424067200/localtime

DOWNLOAD MASTER IMAGE - GEMINI 4.70 NO TIME BOMB
FOR DREAMUP
http://rapidshare.com/files/443981752/metabox15012011.img

DOWNLOAD DREAMBOX PLAYER AND STREAMER
http://rapidshare.com/files/430133244/Tunisia-sat_dreambox_player_6.0.0-beta2.rar

DOWNLOAD LATEST DREAMBOX KEYS
http://www.satandream.com/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=24001

DOWNLOAD DREAMBOX 500 FOR NEWBIES
http://rapidshare.com/files/435786842/Dreambox_500_For_Newbies_6.1.pdf

DOWNLOAD DREAMBOX REMOTE VIDEO STREAMING TUTORIAL
http://rapidshare.com/files/435792502/project_-_dreambox_remote_video_streaming.pdf

DOWNLOAD ENIGMANOID
http://rapidshare.com/files/384424681/Enigmanoid.v20100213.apk
http://www.mediafire.com/?zhjwcovvnw4

DOWNLOAD FAST SAT FINDER
http://www.mediafire.com/?zt2nijkejxh#1

DM800 HD DOWNLOAD GEMINI 5.1 SIM 2.01 BL76D - CCCAM 2.2.1
http://www.4shared.com/file/xG9yCWuc/BackupGemini-51-dm800-CloneSim.html

DM800 HD DOWNLOAD sim201-ssl76d-Gemini3-iCVS-Image-dm800
http://www.multiupload.com/ZZ4TAK5EVG

DOWNLOAD DREAMBOXEDIT
http://rapidshare.com/files/445908020/DreamBoxEdit_without_setup_4.0.1.2.rar

DREAMBOXEDIT TUTORIAL DISINI
http://www.satellites.co.uk/forums/dreambox-guides-stickies-faqs/166654-tutorial-dreambox-edit-create-backup-bouquets.html

DOWNLOAD DREAMBOXEDIT BOUQUET FILES UNTUK DM800 HD
https://rapidshare.com/files/724548229/dm800.21052011.rar

DOWNLOAD DREAMBOXEDIT BOUQUET FILES UNTUK DM500
http://rapidshare.com/files/445909025/DM500.user.rar

DOWNLOAD YOUTUBE PLUGIN UNTUK DM800
http://rapidshare.com/files/446260583/mytube.rar

arahan di ms 63

CARA FLASH DM800 HD PVR - muka surat 63
http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=285939#285939
Back to top
View user's profile
sat_core
Koperal
Koperal


Joined: Oct 13, 2010
Posts: 931

PostPosted: Sat Sep 17, 2011 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

sekadar info.....

setelah install fw yang baru, saya rasa kita kena check dulu sama ada fw tersebut compatible atau tidak dengan openbox/skybox kita..

caranya install fw yang kita nak,
kemudian
tekan menu
pergi pada Tools - Information dan ok
kemudian bagi pengguna s9 tekan no 7 enam kali
dan bagi s10 tekan no 8 empat kali
kemudian akan keluar Chip ID pastikan
Chip ID anda salah satu daripada nombor dibawah.

00D0
00EA
085B
0D0C
98A1
98F2
9CF4
9D1A
1015

sekiranya Chip ID anda salah satu daripada no di atas, tak der masalah menggunakan fw tersebut.. dan jika no Chip ID tak sama install la fw yang lain sebab tak compatibale dan akan kena timebomb jika reboot box melebihi 10 kali..



cara upgrade/update fw/sw openbox/skybox:


by usb:


cara nak update firmware openbox (version 747 dan version 5/5/2011 terbukti stable)
mula2, cucuk pendrive..pastu g kat menu - tools - dump by usb - dump mood pilih misc file - select n dump
add semua, pastu tekan dump (button kuning)
menu - factory setting - yes
off openbox, cabut pendrive copy firmware baru


on smule - menu tools - upgrade by usb - pilih image file - tekan start
da siap, pilih misc file pulak - select n upgrade - tick sume - tkan upgrade

last skali, off dan on semula..siappp.. =)


by R232 cable:


Carik kabel RS232 (null-modem)

ada beberapa software... cthnya...
a) EromUpgrade.exe
i. sambung kabel rs232 pada PC dan Openbox
ii. lancarkan software
iii. port (Com 1, 2 or etc), bit rate as ‘115200’, operate mode = ‘Upgrade’ pilih firmware sesuai (.abs or .bin) dan tick pada kotak ‘Bootloader’.
iv. Decoder hendaklah dalam mode 'OFF', tekan butang ‘Next’ dan 'ON' kan decoder.
v. Ikut arahan seterusnya sehingga progressive bar 100% (complete).

cth software lain mungkin s9s10comtool.zip atau 'upgrade_PVR800 HD Tool' (EromUpgrade.exe dalam pakej ni)

boleh mintak bantuan pakcik google.

pastikan reflash dengan FW yang betul
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.tranungkite.net/v11 Forum Index -> Borak Pengetahuan, Pendidikan, Teknologi & Automobil All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 108, 109, 110  Next
Page 6 of 110

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©

BERITA & INFORMASI
Alternatif...
Buletin Online
CPI Asia
Detik Daily
Free Malaysia Today
Gegar Kelantan
Harakah Daily
Kedah Lanie
KLToday
KLpos
Laman M@rhean
Mahasiswa Kini
Malaysia Digest
Malaysia Insider
Malaysia Kini
Malaysia Kini (BM)
Malaysia Today
Merdeka Review (BM)
Minda Rakyat
NewsKini
Pahang Kini
Peghelih La
Roket Kini
Sabahdaily
Sarawak Report
Selatan Online
Siasah
TranungKite Online
TVS News
Utara Online
Warta Utara Baru!

Info Negeri PR...
Buletin Kelantan
Buletin Mutiara
Selangor Kini
Warta Kedah

Perdana...
Bernama
Berita RTM
Berita Harian
Harian Metro
Kosmo
News Staits Time
Sinar Harian
The Star
The Star (BM)
The Sun
Utusan Melaysia
AUDIO & VIDEO
Isu Semasa...
MalaysiaKini TV
MP PAS
Kelantan TV
Koleksi Video PR
Malaysia Tube
Radio Web Selangor
Terengganu Kini
TVceramah
WebTV PAS
Youtube Buletin Online
Youtube PAS
Youtube TerengganuKini

Lain-lain...
Grapes Nasyid
Koleksi Ust Azhar
Kuliah.net
My Ceramah
My Maktabaty
One Kuliah Baru!
Koleksi Radio Online Kandangan TV Online
LUAR NEGARA
Al Jazeera (English)
Al Manhaj
Al-Sofwah.or.id
Kavkazcenter.com
Palestine Kini
Republika Online
LAMAN PORTAL
Al-Ahkam
Halaqah.Net
Hanan.Com
I Luv Islam
Lowyat Net
Portal Pendidikan
My Pendidik
TKO Daily
Ukhwah.com
INSTITUSI PENDIDIKAN
KIDU
KUDQI
KUIZM
KUIN
Maahad Darul Quran
Markaz Darul Bayan
SMI Darul Bayan
SRI Darul Bayan
SRAB Zainal Abidin
SRI Darul Iman
SRI Al-Irsyad, Balok
SRI Al-Irsyad, Kuantan
SRI At-Taqwa, Perlis
SRI Al-Hafidz, Sabah
Maahad Al-Ansoriyy
Madrasah Insaaniyyah
Pondok Pinang Merah
PAKATAN RAKYAT
Pakatan Rakyat
Parti Islam Se-Malaysia
Parti KeAdilan Rakyat
Parti Tindakan Demokrasi
PAS
Dewan Ulamak Pusat
Dewan Pemuda Pusat
Dewan Muslimat Pusat
Negeri
PAS Perlis
PAS Kedah
PAS Pulau Pinang
PAS Perak
PAS Selangor
PAS Negeri Sembilan
PAS Melaka
PAS Johor
PAS Kelantan
PAS Terengganu
PAS Pahang
PAS Sabah
PAS Sarawak
PAS W. Persekutuan

PAS Kawasan
P001 Padang Besar
P002 Kangar
P006 Kubang Pasu
P008 Pokok Sena
P009 Alor Star
P011 Pendang
P012 Jerai
P014 Merbok
P016 Baling
P028 Pasir Puteh
P030 Jeli
P031 Kuala Krai
P034 Setiu
P035 Kuala Nerus
P039 Dungun
P054 Gerik
P055 Lenggong
P057 Parit Buntar
P059 Bukit Gantang
P063 Tambun
P067 Kuala Kangsar
P068 Beruas
P072 Tapah
P073 Pasir Salak
P075 Bagan Datoh
P076 Teluk Intan
P077 Tanjung Malim
P082 Indera Mahkota
P085 Pekan
P086 Maran
P087 Kula Krau
P088 Temerloh
P090 Bera
P091 Rompin
P092 Sabak Bernam
P094 Hulu Selangor
P095 Tanjung Karang
P096 Kual Selangor
P108 Shah Alam
P111 Kota Raja
P125 Putrajaya
P126 jelebu
P129 Kuala Pilah
P131 Rembau
P133 tampin
P135 Alor Gajah
P137 Bukit Katil
P138 Kota Melaka
P139 Jasin
P141 Sekijang
P146 Muar
P166 Labuan
P182 Pensiangan

Pemuda PAS
Perlis
  Padang Besar
Kedah
  Langkawi
  Jerlun
  Kubang Pasu
  Padang Terap
  Sungai Petani
  Baling
  Padang Serai
  Kulim
Kelantan
  Machang
  Kuala Krai
  Jeli
Terengganu
  Besut
  K. Terengganu
  Marang
  Dungun
  Kemaman
Pulau Pinang
  Bukit Bendera
Perak
  Parit Buntar
  Bagan Serai
  Bukit Ganntang
  Sungai Siput
  Tambun
  Ipoh Timur
  Batu Gajah
  Kuala Kangsar
  Parit
  Kampar
  Gopeng
  Tapah
  Lumut
  Teluk Intan
  Tanjung Malim
  Bagan Datoh
Pahang
  Lipis
  Raub
  Jerantut
  Kuantan
  Paya Besar
  Pekan
  Maran
  Kuala Krau
  Termerloh
  Rompin
Selangor
  Sabak Bernam
  Hulu Selangor
  Gombak
  Ampang
  Hulu Langat
  Puchong
  PJ Selatan
  PJ Utara
  Shah Alam
WP Kuala Lumpur
  Batu
  Wangsa Maju
  Segambut
  Lembah Pantai
WP PutraJaya
  Bagan Datoh
PIMPINAN
Pimpinan PAS
Tuan Guru Nik Aziz
Tuan Guru Hadi Awang
Tn Hj Mohamad Sabu
YB Husam Musa
YB Mahfuz Omar
Tuan Guru Harun Taib
Ust Nasrudin Tantawi
YB Siti Zailah
Ust. Idris Ahmad
Dr. Mohd Hatta
Hanipa Maidin
YB Syed Azman
Tn Hj Hanipa Maidin
YB Khalid samad
Ust. Mohd Amar Abdullah
YB Zulkefly Ahmad
YB hasan Ali
Dr. Siti Mariah
Dr. Hj. Mahfodz Mohamed
Ustzh Nuridah
YB Siti Mariah
Ust. Abu Bakar Hussian Baru!

Pimpinan Pemuda PAS
Ust Nasrudin Hasan
Ust Nik Abduh
Khairul Faizi
Ust Riduan Mohamad Nor
Ust Mohd Yusni Mat Piah
YB Ust Mohd Nor Hamzah
Ust Fadhli Shaari
Ust Syed Abdul Kadir
YB Ust. Mohd Nasir Zakaria
Suhaizan Kaiat
YB Firdaus Jaafar
Dr. Suhazeli Abdullah
Herman Samsudeen

Pimpinan PKR
Anwar Ibrahim
Wan Azizah
Azmin Ali
Nurul Izzah
Tian Chua
Mansor Othman
Elizabeth Wong
Badrul Amin
Hee Lot Sian
Khalid Jaafar
Haniza Talha
Fariz Musa

Pimpinan DAP
Lim Kit Siang
Karpal Singh
Tan Seng Giaw
Lim Guang Eng
M. Kula Segaran
Fong Kui Lun
Teresa Kok Suh Sim
Lip Li Peng
Chong Eng
Liew Chi Tong
Tony Pua
Boo Cheng Hau
Wong Hon Wai
V.Sivakumar
SIASAH & SEMASA
Ajijoi
Al Brangi
Al Banjari
A L- H U S S E Y N
Al-Kundangi
A.M.K.NS.
Amin Iskandar
Anak Sungai Derhaka
Asam Lambunau
Attakiri
Bancuh Baru!
Beras Terpilih
Beras Melaka
Biaq Pi La
Bicara Khairul Faizi
Bloglist TKO
Bota Online Baru!
Budak Balun
Bumi Perak
Cenangau
Cikgu Nuri?s Online
Cina Islam
Edyesdotcom
GreenBoc
Go Malaysia
Hamirdin
Harapan malaysia
Halim Islam Online
Ibnu Hasyim
Ibrahim Baba
Ikut Suka Aku
Islam Return
Jiwo Klate
Kamarudin Sidek
Kalam Perantau
Kerabu Bersuara
Kide Picture
Kopitiam Bang Nan
Lagenda Buta
Lanh14
Lot 250
Love Perak
Mai Bincang-bincang
Malaysia Waves
Mengejar Cahaya
Merah Hitam
Merah Tinta
Milo Suam
Minda Lutfi
Minda Rakyat
MutaLigat
Nik Hasan Zzmi
Orang Klawang
Oh! Rakyat
Peghelih La...
Penarik beca
Penawar Rindu
Penoreh Getah
Penoreh Getah II Baru!
Perisik Rakyat
Pink Turtle
Rencana Rakyat
Roslan SMS Corner
SharpShooter
Sisi Bukit Baru!
Shahbudin
Sofi Wahab
Sokong PR
Suhaimi Saad
Suhaimi Taib
Suhaizan Kayat
Tarmizi Mohd Jam
Tawan Pekan
Tempayan Retak
Tempe Goreng
Tebas
Tok Pijat
Tun Telanai
Tukar Tiub
Tukul Besi
Ummni Anni
Ust. Nik Nasri
Ust. Saiful Bahri
Wan Nordin Yaacob
Warkah Daily
Warta Maya
Wartawan Laman Reformasi
Zul Mamak
Harism Ibrahim
Barking Magpie
Zorro Unmasked
BICARA AGAMA
Al-Ahkam
Al-Fikrah
E-Fatwa Malaysia
Fatwa Online
Ust. Azhar Idrus
Ust. Amin
Ust. Hasrizal
Ust. Zaharuddin
Dr. Mohd Asri
Dr. Abdul Basit
Darul Mujahidin
Harun Yahya
Ilmu & Ulama
Islam Online
Jarum Emas
Kajian Quran
Surau 2Faber
Tarbawi Baru!
TKO Offline
We Choose Islam Baru!
WEBLOG UMUM
Abu Nuha Corner
Aizek.Net Baru !
Al Belurani
Amirulreza
Bayu Gunung
Cili Merah
CikguCyber Baru !
Dairy Muslim
Desa Kerayong
Farid Rashidi
Fikir2 Renung2
Gaya Peneroka
Hati Sufi
Jiwa Kita Merdeka
Kembara Salik
Kereta Mayat
Minta 5 Minit
Nota Tercicir Baru !
Open Minda Baru !
PapaSiber
Perkhimatan Pelajaran Baru!
Rosli Salem
Satu Umat
Syakur Ibrahim
Unpublished Notes
PERTUBUHAN & NGO
Amal Malaysia
Aliran
BERSIH
Fomca
Halal Jakim
MAMPAT
Muslim Consumer
Nadwah Pahang
Persatuan Ulama Malaysia
Skuad Waja Terengganu
Suaram
UMUM/LAIN-LAIN
Ahnaf Khat
Guru Tajweed Syatibi Baru!
Grafik Photoshop
Health Tips
Quran Online
Quran Flash
Mega link (link-link yang lain)
* Link laman yang dipaparkan adalah yang aktif sahaja.
Laman tidak dikemas kini lebih daripada sebulan akan dikeluarkan secara automatik..
[Untuk yang lain-lain sila klik Mega Link atau Link Pilihan pada atas Homepage ini]

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKD
(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN DUNGUN, TERENGGANU DARUL IMAN)

Dasar Kami : Menyiarkan semua email pengunjung tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan.
(Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan. Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat)

©1422 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.
E-mel : tranung2006@yahoo.com atau Webmaster : tranungkite@hotmail.com

Lot 3672, Bangunan PAS Kawasan Dungun,
Kg. Pak Sabah, 23000 Dungun, Terengganu.
Tel/Faks : 09-848 5001



All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi.